kotopitakaseri

Κοτόπιτα με κασέρι και πράσο

Κοτόπιτα με κασέρι και πράσο

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος μαγειρέματος 60 λεπτά

Συστατικά

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο ή 6 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 1 κουταλιά του γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ολόκληρο
  • 1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ soft
  • 5 πράσα κομμένα σε φέτες
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι φρέσκος άνηθος
  • 1 ματσάκι φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός
  • 1 κουταλιά του γλυκού σπόροι μάραθου ψιλοκομμένοι
  • 2 αυγά
  • 1½ ποτήρι τριμμένο τυρί κασέρι
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 δόση από χωριάτικο φύλλο

Οδηγίες

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κοτόπουλο με το μείγμα μπαχαρικών και το κρεμμύδι. Το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεκοκκαλίζουμε και το κόβουμε σε μπουκίτσες.
  2. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το Βιτάμ και σοτάρουμε το πράσο και το μαραθόσπορο μαζί με τα κρεμμυδάκια αφού τα αλατοπιπερώσουμε, ανακατεύοντας συνεχώς σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν. Στο τέλος ρίχνουμε και το κοτόπουλο και συνεχίζουμε για 1-2 λεπτά το σοτάρισμα.
  3. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο μείγμα τον άνηθο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένους. Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση και προσθέτουμε τα αβγά, το τυρί και λίγο παραπάνω πιπεράκι.
  4. Στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει τη ζύμη για το φύλλο και την έχουμε αφήσει να ξεκουραστεί. Αλείφουμε με λιωμένο Βιτάμ ένα μέτριο ταψί και το στρώνουμε με δυό φύλλα αφού αλείψουμε με Βιτάμ το καθένα. Δεν τα στρώνουμε ομοιόμορφα αλλά με ζάρες, αφού αυτά τα εξογκώματα κάνουν στο τέλος τις νοστιμότερες μπουκιές.
  5. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και τη σκεπάζουμε με άλλα δυό φύλλα, επίσης τσαλακωμένα.
  6. Αλείφουμε με Βιτάμ την επιφάνεια, χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, τη ραντίζουμε με νερό και την ψήνουμε για 1 ώρα περίπου σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 271 kcal
Energy (kJ) 1136 kJ
Protein (g) 20.9 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 5.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 3.9 g
Sugar (g) 1.4 g
Fibre (g) 1.0 g
Fat (g) 18.2 g
Saturated fat (g) 5.2 g
Unsaturated fat (g) 11.4 g
Monounsaturated fat (g) 7.5 g
Polyunsaturated fat (g) 3.9 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 137 mg
Sodium (mg) 115 mg
Salt (g) 0.29 g
Vitamin A (IU) 1630 IU
Vitamin C (mg) 10.6 mg
Calcium (mg) 49 mg
Iron (mg) 2.55 mg
Potassium (mg) 330 mg
TOP