tiganitosmpakaliaros

Τηγανιτός Μπακαλιάρος με σάλτσα Σκορδαλιάς αρωματισμένη με σαφράν και καραμελωμένα παντζάρια

Τηγανιτός Μπακαλιάρος με σάλτσα Σκορδαλιάς αρωματισμένη με σαφράν και καραμελωμένα παντζάρια

  • Μερίδες 5
  • Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά

Συστατικά

  • 250 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
  • 800 γραμμάρια φιλέτο μπακαλιάρου ξαλμυρισμένο κομμένο σε φέτες
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 συσκευασία Knorr πουρές πατάτας
  • 1 φακελάκι σκόνη σαφράν
  • 4 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 φρέσκα παντζάρια μέτρια
  • 1 Knorr ζωμός λαχανικών
  • 3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 μικρό ποτήρι νερό
  • φρέσκο ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι
  • 1 λεμόνι κομμένο στα τέσσερα
  • 4 τούφες από φρέσκο σπανάκι baby
  • 4 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο

Οδηγίες

  1. Αλευρώνουμε τον μπακαλιάρο καλά και τον τινάζουμε μέσα σε κόσκινο
  2. Σε ενά τηγάνι ριχνουμε το Βιτάμ Culinesse και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά μέχρι να σταματήσει το τσιτσίρισμα
  3. Κατόπιν χαμηλωνουμε την θερμοκρασία και τηγανίζουμε τις αλευρωμένες λωρίδες μπακαλιάρου. Όταν τηγανιστούν και πάρουν χρώμα, τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί σε ζεστό μέρος
  4. Μαγειρεύουμε τον πουρέ πατάτας βάζοντας την διπλάσια ποσότητα νερού από ό,τι αναγράφεται στην συσκευασία, έτσι ώστε να γίνει πολύ ρευστός
  5. Προσθέτουμε την σκόνη από το σαφράν, το τριμμένο σκόρδο και το αναλογο αλατοπίπερο
  6. Ανακατεύουμε μαγειρεύοντας σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι οι νιφάδες του πουρέ πατάτας να λιώσουν και να δέσουν την σάλτσα, έχοντας μια παχύρευστη υφή και στην συνέχεια μέχρι να χρωματιστεί από το σαφράν. Μόλις ετοιμαστεί τον αφήνουμε σε ζεστό μέρος
  7. Πλένουμε τα παντζάρια και τα βράζουμε σε νερό μαζί με τον «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών
  8. Έπειτα, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες
  9. Βάζουμε ένα τηγάνι στην φωτιά και ρίχνουμε μέσα το νερό και την ζάχαρη, ανακατεύοντάς τα διαρκώς μέχρι να γίνουνε μια ελαφριά καραμέλα
  10. Κατόπιν προσθέτουμε τις φέτες από τα παντζάρια και τα αφήνουμε μέσα έως ότου κάνουνε κρούστα από καραμέλα
  11. Τελος τα πουδράρουμε με το ξύσμα του λεμονιού
  12. Σε ένα πιάτο ριχνουμε την σάλτσα πρωτα και την απλωνουμε να παει παντου σε όλη την επιφάνεια του πιάτου
  13. Τοποθετουμε στο κεντρο του πιάτου πανω από την σάλτσα μερικές φέτες από τα καραμελωμένα πατζάρια
  14. Από πάνω από τα παντζάρια στήνουμε ομοιόμορφα μερικά κομμάτια από τον τηγανιτό μπακαλιάρο
  15. Τέλος τοποθετούμε μερικά φυλλαράκια από το σπανάκι baby και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Δίπλα βάζουμε και ένα κομμάτι λεμονιού
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 249 kcal
Energy (kJ) 1042 kJ
Protein (g) 30.7 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 19.2 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 16.0 g
Sugar (g) 14.3 g
Fibre (g) 3.2 g
Fat (g) 5.4 g
Saturated fat (g) 1.0 g
Unsaturated fat (g) 3.6 g
Monounsaturated fat (g) 2.8 g
Polyunsaturated fat (g) 0.8 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 69 mg
Sodium (mg) 530 mg
Salt (g) 1.32 g
Vitamin A (IU) 637 IU
Vitamin C (mg) 14.6 mg
Calcium (mg) 54 mg
Iron (mg) 1.62 mg
Potassium (mg) 1013 mg
TOP