glossaslatsamoustarda

Γλώσσα φιλέτο με σάλτσα με μουστάρδα και άνηθο

Γλώσσα φιλέτο με σάλτσα με μουστάρδα και άνηθο

  • Μερίδες 4

Συστατικά

  • 4 φιλέτα γλώσσας
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 4 κουταλιές της σούπας Βιτάμ soft
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1/2 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 ματσάκι φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
  • φρέσκο ξύσμα λεμονιού από 1/2 λεμόνι
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Ζεσταίνουμε πολύ καλά σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι.
  2. Βάζουμε το ελαιόλαδο και τα φιλέτα αφού πρώτα τα αλατίσουμε και αν είναι κατεψυγμένα, τα στεγνώσουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Τα ψήνουμε 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε μια πιατέλα.
  3. Για τη σάλτσα, βάζουμε στο τηγάνι το Βιτάμ, το ξύσμα λεμονιού και το κρασί σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  4. Σε 2-3 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον άνηθο στη σάλτσα.
  5. Περιχύνουμε τα φιλέτα και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 222 kcal
Energy (kJ) 930 kJ
Protein (g) 31.4 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 1.3 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 0.8 g
Sugar (g) 0.3 g
Fibre (g) 0.5 g
Fat (g) 8.3 g
Saturated fat (g) 1.2 g
Unsaturated fat (g) 6.5 g
Monounsaturated fat (g) 5.3 g
Polyunsaturated fat (g) 1.2 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 75 mg
Sodium (mg) 259 mg
Salt (g) 0.65 g
Vitamin A (IU) 304 IU
Vitamin C (mg) 6.3 mg
Calcium (mg) 42 mg
Iron (mg) 1.07 mg
Potassium (mg) 764 mg
TOP