psarokroketes

Ψαροκροκέτες

Ψαροκροκέτες

  • Μερίδες 10

Συστατικά

  • 400 γραμμάρια πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 300 γραμμάρια φιλέτο ψαριού με λευκή σφιχτή σάρκα, όπως μπακαλιάρος (χωρίς πέτσα και κόκαλα) κομμένο σε κύβους
  • 0,25 λίτρα γάλα
  • 1 λωρίδα φρέσκια φλούδα λεμονιού
  • 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
  • φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα
  • 1 κουταλιά Βιτάμ soft
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το πανάρισμα
  • τριμμένη φρυγανιά για το πανάρισμα
  • 2 μέτρια αυγά χτυπημένα
  • Βιτάμ Culinesse για το τηγάνισμα

Οδηγίες

  1. Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό ώσπου να μαλακώσουν. Τις σουρώνετε, τις λιώνετε και τις αφήνετε στην άκρη.
  2. Βάζετε το ψάρι, το γάλα και τη φλούδα λεμονιού σε μια σκεπασμένη κατσαρόλα. Αφήνετε να πάρει βράση, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε για 5. Το στραγγίζετε και φυλάτε το υγρό που έβρασε. Πετάτε τη φλούδα λεμονιού και μεταφέρετε το ψάρι σε πιατέλα, να κρυώσει.
  3. Σοτάρετε το κρεμμύδι με Βιτάμ σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε με τη σειρά τις λιωμένες πατάτες, το ψάρι, το μαϊντανό και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε καλά προσθέτοντας 1-2 κουταλιές από το υγρό που έβρασε το ψάρι ώσπου να γίνει ένα συμπαγές μείγμα. Το αφήνετε να κρυώσει.
  4. Πλάθετε 8 κροκέτες 2 εκ. πάχους. Τις περνάτε από το αλεύρι, το αυγό και τέλος τη φρυγανιά. Τα βάζετε σε ρηχό σκεύος και τα αφήνετε 1/2 ώρα ή όλη τη νύχτα στο ψυγείο. Τηγανίζετε με Βιτάμ Culinesse τις ψαροκροκέτες για 5΄από την κάθε πλευρά. Τοποθετήστε τις κροκέτες σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Σερβίρετε αμέσως με μαγιονέζα και φέτες λεμονιού.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 58 kcal
Energy (kJ) 243 kJ
Protein (g) 3.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 7.3 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 6.4 g
Sugar (g) 1.9 g
Fibre (g) 0.9 g
Fat (g) 2.0 g
Saturated fat (g) 0.8 g
Unsaturated fat (g) 0.9 g
Monounsaturated fat (g) 0.6 g
Polyunsaturated fat (g) 0.3 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 46 mg
Sodium (mg) 30 mg
Salt (g) 0.07 g
Vitamin A (IU) 179 IU
Vitamin C (mg) 8.5 mg
Calcium (mg) 42 mg
Iron (mg) 0.52 mg
Potassium (mg) 191 mg
TOP