glossesspanaki

Γλώσσες με σπανάκι

Γλώσσες με σπανάκι

  • Μερίδες 4
  • Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά

Συστατικά

  • 1/2 κιλό φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 5 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κουταλιά φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
  • 3 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
  • 3 κουταλιές Βιτάμ soft
  • 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
  • 8 λεπτά φιλέτα γλώσσας
  • έτοιμη σάλτσα ντομάτας (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα αλεσμένο μοσχοκάρυδο

Οδηγίες

  1. Μαραίνετε σε κατσαρόλα τα φρέσκα κρεμμυδάκια με λίγο νερό και τον άνηθο. Όταν μαραθούν προσθέτετε το σπανάκι και το μαραίνετε να βγάλει τα υγρά του. Όταν το μείγμα είναι αρκετά στεγνό, ρίχνετε αλάτι, λίγο πιπέρι και μοσχοκάρυδο και 1 κουταλιά Βιτάμ. Αφήνετε το μείγμα στη φωτιά μερικά λεπτά για να σοταριστεί. Αποσύρετε από τη φωτιά.
  2. Αλείφετε με λίγο από το υπόλοιπο Βιτάμ ένα πυρίμαχο σκεύος. Τοποθετείτε στη βάση του σκεύους τα φιλέτα γλώσσας αλατοπιπερομένα, το χυμό λεμονιού και από πάνω σκεπάζετε με το μείγμα του σπανακιού. Προσθέστε το υπόλοιπο Βιτάμ και πασπαλίζετε με την παρμεζάνα. Ρίχνετε κατά τόπους, αν θέλετε, λίγη από την έτοιμη σάλτσα ντομάτας.
  3. Σκεπάζετε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180οC για 30΄. Προς το τέλος του ψησίματος ξεσκεπάζετε. Αν χρειάζεται υγρό κατά τη διάρκεια του ψησίματος ρίχνετε λίγο νερό.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 44 kcal
Energy (kJ) 185 kJ
Protein (g) 4.4 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 5.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 2.5 g
Sugar (g) 0.9 g
Fibre (g) 2.5 g
Fat (g) 1.5 g
Saturated fat (g) 0.7 g
Unsaturated fat (g) 0.5 g
Monounsaturated fat (g) 0.3 g
Polyunsaturated fat (g) 0.2 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 3 mg
Sodium (mg) 171 mg
Salt (g) 0.43 g
Vitamin A (IU) 8716 IU
Vitamin C (mg) 29.8 mg
Calcium (mg) 146 mg
Iron (mg) 2.81 mg
Potassium (mg) 567 mg
TOP