midiameasprisaltsa

Μύδια με άσπρη σάλτσα

Μύδια με άσπρη σάλτσα

  • Μερίδες 4

Συστατικά

  • 1 άκοπη φρατζόλα ψωμί για τόστ
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κουτί τυρί κρέμα
  • 2 κουταλιές φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός
  • Βιτάμ Culinesse
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • αλάτι
  • 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
  • 2 κιλά μύδια

Οδηγίες

  1. Αφαιρείτε την κόρα από το ψωμί. Αν το ψωμί είναι μαλακό, το βάζετε στην κατάψυξη για να μπορέσετε να το κόψετε. Κόβετε φέτες πάχους 4 εκατοστών. Χαράζετε ένα τετράγωνο πάνω σε κάθε φέτα αφήνοντας 5 χιλ. περίπου από τις άκρες και 5 χιλ. από τη βάση. Αφαιρείτε προσεχτικά την ψίχα από κάθε τετράγωνο.
  2. Αλείφετε τις βάσεις που δημιουργήθηκαν με τo Βιτάμ. Τις ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170 βαθμούς ώσπου να γίνουν τραγανιστές. Τις γυρίζετε να ψηθούν παντού ομοιόμορφα.
  3. Καθαρίζετε τα κελύφη από τα μύδια προσεχτικά και τα βάζετε σε κατσαρόλα με το κρασί να βράσουν ώσπου να ανοίξουν. Πετάτε όσα όστρακα δεν άνοιξαν. Μετράτε 2 φλιτζάνια τσαγιού ζουμί μυδιών και βγάζετε τα μύδια από τα όστρακα.
  4. Λιώνετε το τυρί κρέμα ανακατεύοντας το με το ζουμί των μυδιών. Προσθέτετε το σκόρδο και ανακατεύετε τη σάλτσα σε σιγανή φωτιά ώσπου να αρχίσει να πήζει. Προσθέτετε τα μύδια και το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε.
  5. Τη στιγμή του σερβιρίσματος γεμίζετε τις ψημένες βάσεις με τα μύδια και τη σάλτσα τους και πασπαλίζετε με το μαϊντανό. Σερβίρετε αμέσως.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 988 kcal
Energy (kJ) 4132 kJ
Protein (g) 77.9 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 118.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 112.5 g
Sugar (g) 10.5 g
Fibre (g) 5.5 g
Fat (g) 17.6 g
Saturated fat (g) 3.5 g
Unsaturated fat (g) 9.9 g
Monounsaturated fat (g) 3.7 g
Polyunsaturated fat (g) 6.2 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 140 mg
Sodium (mg) 2453 mg
Salt (g) 6.13 g
Vitamin A (IU) 874 IU
Vitamin C (mg) 41.8 mg
Calcium (mg) 657 mg
Iron (mg) 27.10 mg
Potassium (mg) 1865 mg
TOP