tartasolomo

Τάρτα με σολομό, άνηθο και ροζ πιπέρια

Τάρτα με σολομό, άνηθο και ροζ πιπέρια

  • Μερίδες 6
  • Χρόνος μαγειρέματος 45 λεπτά

Συστατικά

  • 250 γραμμάρια καπνιστός σολομός
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό ποτήρι βότκα
  • 1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ soft
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ροζ πιπέρι
  • 1 ματσάκι φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
  • 3 αυγά
  • 1 ποτήρι κρέμα γάλακτος λάιτ
  • 1 ποτήρι τριμμένη παρμεζάνα
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 δόση ζύμη μπριζέ για τάρτες
  • λιωμένο Βιτάμ για την ταρτιέρα

Οδηγίες

  1. Κόβουμε τον σολομό σε λωρίδες. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το Βιτάμ και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν.
  2. Προσθέτουμε τον σολομό, τον ανακατεύουμε καλά με τα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε τα πιπέρια και σβήνουμε με τη βότκα. Την αφήνουμε να εξατμιστεί και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα, τον άνηθο, την παρμεζάνα, τα αβγά και το πιπέρι.
  4. Αλείφουμε την ταρτιέρα με Βιτάμ και απλώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα στον πάτο και τα τειχώματα. Την τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι.
  5. Απλώνουμε ομοιόμορφα τον σολομό κι από πάνω περιχύνουμε με το μείγμα των αβγών.
  6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε ζεστό φούρνο για 45 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει η τάρτα.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 96 kcal
Energy (kJ) 402 kJ
Protein (g) 11.6 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 1.5 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 1.0 g
Sugar (g) 0.5 g
Fibre (g) 0.4 g
Fat (g) 4.6 g
Saturated fat (g) 1.3 g
Unsaturated fat (g) 2.9 g
Monounsaturated fat (g) 1.9 g
Polyunsaturated fat (g) 1.0 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 117 mg
Sodium (mg) 371 mg
Salt (g) 0.93 g
Vitamin A (IU) 495 IU
Vitamin C (mg) 4.5 mg
Calcium (mg) 36 mg
Iron (mg) 1.22 mg
Potassium (mg) 170 mg
TOP