xtapodikoftomakaronaki

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

  • Μερίδες 5
  • Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά

Συστατικά

  • 400 γραμμάρια Pummaro ψιλοκομμένες ντομάτες σε κονσέρβα
  • 1/2 κιλό κοφτό μακαρονάκι
  • 1 κιλό χταπόδι
  • 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 200 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Πλένετε το χταπόδι και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.
  2. Βάζετε το Βιτάμ σε μια κατσαρόλα να κάψει και προσθέτετε το κρεμμύδι να μαραθεί.
  3. Ανακατεύοντας, ρίχνετε το χταπόδι, το Pummaro, αλάτι και πιπέρι, προσθέτετε το ανάλογο νερό και αφήνετε να βράσουν καλά.
  4. Πριν το χταπόδι καλοψηθεί ρίχνετε το κοφτό μακαρονάκι και αφήνετε να βράσουν μαζί περίπου 10’ με 15’. Σερβίρετε ζεστό.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 401 kcal
Energy (kJ) 1677 kJ
Protein (g) 14.1 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 81.6 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 76.9 g
Sugar (g) 6.3 g
Fibre (g) 4.7 g
Fat (g) 1.7 g
Saturated fat (g) 0.3 g
Unsaturated fat (g) 0.8 g
Monounsaturated fat (g) 0.2 g
Polyunsaturated fat (g) 0.6 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 0 mg
Sodium (mg) 153 mg
Salt (g) 0.38 g
Vitamin A (IU) 95 IU
Vitamin C (mg) 10.4 mg
Calcium (mg) 55 mg
Iron (mg) 2.17 mg
Potassium (mg) 432 mg
TOP