mpakaliarosposespanaki

Μπακαλιάρος ποσέ με σπανάκι

Μπακαλιάρος ποσέ με σπανάκι

  • Μερίδες 4

Συστατικά

  • 2 σταγόνες χυμός λεμονιού
  • 1½ κιλό φρέσκο σπανάκι
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 3 κουταλιές ξίδι
  • 100 γραμμάρια γάλα
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι
  • 1 κιλό μπακαλιάρος
  • 3 κουταλιές κεφαλογραβιέρα
  • 1 πρέζα αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλιά κορν-φλάουερ

Οδηγίες

  1. Βάζετε σε κατσαρόλα τις φέτες ψαριού με το γάλα να βράσουν σε σιγανή φωτιά. Βγάζετε το ψάρι σε πιατέλα και το διατηρείτε ζεστό.
  2. Καθαρίζετε και πλένετε το σπανάκι. Διαλέγετε τα τρυφερά φύλλα και τις καρδιές. Σοτάρετε το σπανάκι με 100γρ Βιτάμ.
  3. Ρίχνετε το κορν-φλάουρ στο γάλα που βράσατε το ψάρι, ανάβετε τη φωτιά και μόλις το μείγμα πήξει, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε το τυρί.
  4. Προσθέτετε αυτό το μείγμα στο σοταρισμένο σπανάκι μαζί με το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε.
  5. Για τη σάλτσα Βιτάμ βάζετε το ξίδι, το νερό και το κρεμμύδι σε κατσαρόλα. Αφήνετε το μείγμα στη φωτιά ώσπου να ελαττωθούν τα υγρά. Όταν τα υγρά στην κατσαρόλα έχουν σχεδόν εξατμισθεί, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε σταδιακά το Βιτάμ και τον χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνετε.
  6. Βάζετε το σπανάκι σε βαθιά πιατέλα, τοποθετείτε από πάνω τις φέτες ψαριού, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε μαζί με τη σάλτσα Βιτάμ.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 349 kcal
Energy (kJ) 1462 kJ
Protein (g) 56.1 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 15.7 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 9.3 g
Sugar (g) 3.5 g
Fibre (g) 6.4 g
Fat (g) 7.3 g
Saturated fat (g) 3.3 g
Unsaturated fat (g) 2.7 g
Monounsaturated fat (g) 1.5 g
Polyunsaturated fat (g) 1.2 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 122 mg
Sodium (mg) 469 mg
Salt (g) 1.17 g
Vitamin A (IU) 25572 IU
Vitamin C (mg) 80.2 mg
Calcium (mg) 424 mg
Iron (mg) 8.43 mg
Potassium (mg) 2621 mg
TOP