kalamariagemista

Καλαμάρια γεμιστά

Καλαμάρια γεμιστά

  • Μερίδες 6
  • Χρόνος μαγειρέματος 25 λεπτά

Συστατικά

  • 250 γραμμάρια χοντροκομμένες γαρίδες χωρίς κέλυφος
  • 1 κιλό μεγάλα καλαμάρια
  • 4 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • λίγος ψιλοκομμένος φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός
  • 250 γραμμάρια μύδια
  • 1/2 μικρό ποτήρι ούζο
  • χυμός λεμονιού από 1 λεμόνι
  • 1/2 κιλό ρύζι μπονέτ ή καρολίνα
  • 200 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse

Οδηγίες

  1. Καθάρισε τα καλαμάρια, χώρισε τα πλοκάμια από την κουκούλα, ξέπλυνέ τα και τα δύο, και τα μεν πλοκάμια ψιλόκοψέ τα, τις δε κουκούλες φύλαξέ τες για να τις γεμίσεις.
  2. Κάψε το Βιτάμ Culinesse σε μια κατσαρόλα, μάρανε εκεί το κρεμμύδι και μετά πρόσθεσε τις χοντροκομμένες γαρίδες, τα ψιλοκομμένα πλοκάμια, το εσωτερικό από τα μύδια, αλάτι και πιπέρι.
  3. Άφησέ τα να σοταριστούν 5-10 λεπτά, σβήσε με ούζο, πρόσθεσε το λεμόνι, το μαϊντανό, το ρύζι και λίγο νερό, και άφησε τα υλικά να σιγοβράσουν όλα μαζί.
  4. Με αυτή τη γέμιση θα γεμίσεις τις κουκούλες των καλαμαριών, τις οποίες θα βάλεις προσεκτικά σε ένα ταψάκι με λίγο νερό και θα ψήσεις σε μέτριο φούρνο για 25 λεπτά.
  5. Mπορείς να σερβίρεις τα γεμιστά καλαμάρια ζεστά, ως πρώτο πιάτο
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 520 kcal
Energy (kJ) 2178 kJ
Protein (g) 42.2 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 73.8 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 71.2 g
Sugar (g) 0.2 g
Fibre (g) 2.6 g
Fat (g) 4.1 g
Saturated fat (g) 0.9 g
Unsaturated fat (g) 1.8 g
Monounsaturated fat (g) 0.5 g
Polyunsaturated fat (g) 1.3 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 452 mg
Sodium (mg) 431 mg
Salt (g) 1.08 g
Vitamin A (IU) 332 IU
Vitamin C (mg) 13.6 mg
Calcium (mg) 97 mg
Iron (mg) 6.57 mg
Potassium (mg) 684 mg
TOP