solomospatatesprasa

Σολωμός με πατάτες και πράσα

Σολωμός με πατάτες και πράσα

  • Μερίδες 4
  • Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά

Συστατικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 600 γραμμάρια πράσα
  • 50 γραμμάρια φρέσκα μυρωδικά π.χ. μαϊντανός, σχοινόπρασο, βασιλικός και / ή κορίανδρο)
  • 4 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 παχιά φιλέτα φρέσκου σολομού
  • 1 κουταλάκι πάπρικα

Οδηγίες

  1. Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε κομμάτια των 2 εκ. Τις βάζετε σε ένα τηγάνι με λίγο κρύο νερό, τις σκεπάζετε με καπάκι και τις βράζετε για 5 λεπτά. Στραγγίζετε καλά.
  2. Πλένετε προσεκτικά τα πράσα και τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες. Χοντροκόβετε τα μυρωδικά και τα αναμειγνύετε με 1 κουταλιά Βιτάμ Culinesse και 1 / 2 κουταλάκι πιπέρι.
  3. Στη συνέχεια τοποθετείτε  το σολομό με τα μυρωδικά σε ειδικό σκεύος για μαγείρεμα στον ατμό για 8 – 10 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν καλά.
  4. Στο μεταξύ, βάζετε το υπόλοιπο Βιτάμ Culinesse σε ένα βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί και έπειτα προσθέτετε τις πατάτες και τα πράσα. Σοτάρετε για 8 λεπτά. Πασπαλίζετε με την πάπρικα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο ένα λεπτό.
  5. Σερβίρετε το σολομό με τα μυρωδικά και τις πατάτες σε 4 ζεστά πιάτα.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 364 kcal
Energy (kJ) 1523 kJ
Protein (g) 33.6 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 42.5 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 36.9 g
Sugar (g) 4.1 g
Fibre (g) 5.5 g
Fat (g) 6.6 g
Saturated fat (g) 1.2 g
Unsaturated fat (g) 3.3 g
Monounsaturated fat (g) 1.9 g
Polyunsaturated fat (g) 1.4 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 64 mg
Sodium (mg) 130 mg
Salt (g) 0.32 g
Vitamin A (IU) 1552 IU
Vitamin C (mg) 44.9 mg
Calcium (mg) 73 mg
Iron (mg) 3.51 mg
Potassium (mg) 1435 mg
TOP