eukoli tragani tiropita

Εύκολη τραγανή τυρόπιτα

Εύκολη τραγανή τυρόπιτα

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος μαγειρέματος 60 λεπτά

Συστατικά

  • 500 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1 1/2 ποτήρι λιωμένο Βιτάμ Soft
  • 400 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 1 ποτήρι νερό χλιαρό
  • λιωμένο Βιτάμ για το ταψί

Οδηγίες

  1. Μέσα σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το νερό και το αλάτι.
  2. Το ζυμώνουμε γύρω στα 10 λεπτά στην αρχή στη λεκάνη και στη συνέχεια στον πάγκο μας μέχρι να πάρουμε μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει στα δάχτυλα. Τη σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί.
  3. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 4 περίπου ομοιόμορφα μπαλάκια. Αλείφουμε με λιωμένο Βιτάμ ένα μέτριο ταψί. Βουτάμε τα χέρια μας στο λιωμένο Βιτάμ και ξεκινώντας από τη μέση ανοίγουμε σε φύλλο το κάθε μπαλάκι, δουλεύοντας και με τα δυό μας χέρια και κρατώντας το φύλλο στον αέρα και όχι στην επιφάνεια εργασίας. Η διαδικασία γίνεται πανεύκολα αρκεί τα χέρια μας να είναι καλά βιταμωμένα.
  4. Το απλώνουμε στο ταψί και πάνω μοιράζουμε χοντροκομμένα κομμάτια φέτας. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
  5. Αλείφουμε όσο Βιτάμ έμεινε στην επιφάνεια. Με το δάχτυλό μας σχηματίζουμε βαθουλώματα σε όλη την επιφάνεια.
  6. Ενώνουμε με τα χέρια μας τις άκρες και ψήνουμε την πίτα στους 180 βαθμούς, σε ζεστό φούρνο, για 1 ώρα.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 393 kcal
Energy (kJ) 1645 kJ
Protein (g) 16.3 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 12.5 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 6.4 g
Sugar (g) 3.6 g
Fibre (g) 6.1 g
Fat (g) 33.2 g
Saturated fat (g) 7.8 g
Unsaturated fat (g) 23.6 g
Monounsaturated fat (g) 17.3 g
Polyunsaturated fat (g) 6.3 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 36 mg
Sodium (mg) 1145 mg
Salt (g) 2.86 g
Vitamin A (IU) 169 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 330 mg
Iron (mg) 2.13 mg
Potassium (mg) 377 mg
TOP