kreatosoupalaxanikaepoxis

Κρεατόσουπα με λαχανικά εποχής

Κρεατόσουπα με λαχανικά εποχής

  • Μερίδες 5

Συστατικά

  • 1 κιλό μοσχάρι ποντίκι (ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να το κόψει σε μέτριους κύβους)
  • 8 κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 2 ρέβες κομμένες σε κύβους
  • 2 καρότα κομμένα σε κύβους
  • 2 γλυκοπατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 σελινόριζα κομμένη σε κύβους
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κομμάτια
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 1 φρέσκο φύλλο δάφνης
  • 2 κύβοι ζωμού βοδινού Knorr
  • 5 σπόροι κάρδαμο
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε 1 1/2 λίτρο νερό και το αφήνουμε να βράσει καλά.
  2. Προσθέτουμε το μοσχάρι και το μαγειρεύουμε για μισή ώρα έως ότου μαλακώσει καλά.
  3. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος ξαφρίζουμε από την επιφάνεια της κατσαρόλας τους αφρούς.
  4. Σε ένα άλλο βαθύ σκεύος ρίχνουμε το Βιτάμ και όλα τα λαχανικά, και τα μαγειρεύουμε έως ότου γίνουν τρυφερά.
  5. Σουρώνουμε το μοσχάρι και κρατάμε τον ζωμό.
  6. Ρίχνουμε το μοσχάρι μέσα στα λαχανικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
  7. Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κύβους, το αλατοπίπερο, τη δάφνη, το κάρδαμο και τον ζωμό, και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 151 kcal
Energy (kJ) 633 kJ
Protein (g) 4.6 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 33.8 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 27.3 g
Sugar (g) 10.5 g
Fibre (g) 6.5 g
Fat (g) 0.9 g
Saturated fat (g) 0.3 g
Unsaturated fat (g) 0.3 g
Monounsaturated fat (g) 0.1 g
Polyunsaturated fat (g) 0.3 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 0 mg
Sodium (mg) 592 mg
Salt (g) 1.48 g
Vitamin A (IU) 9714 IU
Vitamin C (mg) 20.8 mg
Calcium (mg) 101 mg
Iron (mg) 2.14 mg
Potassium (mg) 834 mg
TOP