kreatopita

Κρεατόπιτα

Κρεατόπιτα

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος μαγειρέματος 35 λεπτά

Συστατικά

  • 100 γραμμάρια Βιτάμ Soft λιωμένο
  • 250 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ Κλασικό
  • 1 κιλό αρνίσιος κιμάς
  • 1 κιλό ανθότυρο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Σοτάρουμε τον κιμά μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον άνηθο σε 250γρ. Βιταμ. Μολις αρχίσει να κρυώνει προσθετουμε το ανθοτυρο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατευουμε ελαφρα ολα τα υλικα. Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε τη ζύμη, ανακατεύοντας καλά το μισό αλεύρι με το γιαούρτι και τα αυγά. Ανακατεύοντας, προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα μαλακό αλλά σφιχτό ζυμάρι.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και ανοίγουμε 2 φύλλα.
  4. Στρώνουμε το ένα σ’ ένα ταψί που έχουμε αλείψει ελαφρά με λίγο Βιτάμ. Ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο. Αλείφουμε με το υπόλοιπο Βιτάμ και ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 879 kcal
Energy (kJ) 3676 kJ
Protein (g) 45.7 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 82.6 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 79.6 g
Sugar (g) 5.8 g
Fibre (g) 3.0 g
Fat (g) 39.2 g
Saturated fat (g) 21.8 g
Unsaturated fat (g) 13.6 g
Monounsaturated fat (g) 11.9 g
Polyunsaturated fat (g) 1.7 g
Trans fat (g) 0.9 g
Cholesterol (mg) 203 mg
Sodium (mg) 1230 mg
Salt (g) 3.08 g
Vitamin A (IU) 720 IU
Vitamin C (mg) 3.4 mg
Calcium (mg) 571 mg
Iron (mg) 4.38 mg
Potassium (mg) 561 mg
TOP