soupakolokuthagalopoula

Σούπα από κίτρινη κολοκύθα με μπουκιές γαλοπούλας

Σούπα από κίτρινη κολοκύθα με μπουκιές γαλοπούλας

  • Μερίδες 5

Συστατικά

  • 1½ κιλό κίτρινη κολοκύθα κομμένη σε κύβους
  • 300 γραμμάρια στήθος γαλοπούλας κομμένο σε κύβους
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο (το λευκό μέρος του)
  • 180 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 3 κύβοι ζωμού λαχανικών Knorr
  • 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με τουλάχιστον 35% λιπαρά
  • 40 γραμμάρια κρουτόν παξιμαδιού
  • 120 γραμμάρια τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε τους κύβους της γαλοπούλας στο 1/3 της ποσότητας του Βιτάμ.
  2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο Βιτάμ, το κρεμμύδι, το πράσο και την κολοκύθα, και σοτάρουμε. Μαγειρεύουμε έως ότου μαλακώσουν όλα τα υλικά. Σβήνουμε με το κρασί και συμπληρώνουμε με 1 1/2 λίτρο νερό και τους κύβους λαχανικών Κnorr. Βράζουμε για 45 λεπτά και μετά σουρώνουμε (φυλάσσοντας τον ζωμό σε ένα μπολ) και πολτοποιούμε όλα τα λαχανικά.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τόσο ζωμό όσο χρειάζεται για να πάρει την υφή μιας πηχτής σούπας. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, καρυκεύουμε με αλάτι-πιπέρι και ανακατεύουμε.
  4. Τέλος, προσθέτουμε τα σοταρισμένα κομμάτια της γαλοπούλας, τα κρουτόν και την τριμμένη παρμεζάνα, και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 439 kcal
Energy (kJ) 1838 kJ
Protein (g) 24.9 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 42.6 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 37.0 g
Sugar (g) 6.6 g
Fibre (g) 5.6 g
Fat (g) 16.4 g
Saturated fat (g) 9.1 g
Unsaturated fat (g) 5.2 g
Monounsaturated fat (g) 4.4 g
Polyunsaturated fat (g) 0.8 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 49 mg
Sodium (mg) 1134 mg
Salt (g) 2.84 g
Vitamin A (IU) 27420 IU
Vitamin C (mg) 54.0 mg
Calcium (mg) 414 mg
Iron (mg) 2.57 mg
Potassium (mg) 989 mg
TOP