Πρασόσουπα

Πρασόσουπα

  • Μερίδες 4

Συστατικά

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 7 πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες (μόνο το άσπρο μέρος)
  • 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί γραβιέρα
  • λίγες σταγόνες σάλτσα ταμπάσκο
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 μπαστουνάκια σέλερυ
  • 1/2 ποτήρι γάλα
  • 1 Knorr ζωμός βοδινού
  • 6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 4 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 2 μεγάλες πατάτες
  • χυμός λεμονιού από 1 λεμόνι

Οδηγίες

  1. Βάζετε σε κατσαρόλα τα πράσα, το σέλερυ, τις πατάτες, το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά με το Βιτάμ. Όταν πάρουν χρώμα, ρίχνετε 5 φλιτζάνια νερό, τον κύβο, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το ταμπάσκο και τα αφήνετε να βράσουν 1 ώρα περίπου.
  2. Ρίχνετε στην κατσαρόλα το γάλα, τη γραβιέρα, τις μισές φέτες μπέικον, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε τη σούπα να βράσει 5 λεπτά περίπου και την περνάτε από το μύλο των λαχανικών.
  3. Βάζετε τη σούπα πάλι στην κατσαρόλα, τη ζεσταίνετε και σερβίρετε αμέσως γαρνιρισμένη με κρουτόν και το υπόλοιπο μπέικον.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 525 kcal
Energy (kJ) 2193 kJ
Protein (g) 18.9 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 40.9 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 35.6 g
Sugar (g) 7.2 g
Fibre (g) 5.3 g
Fat (g) 32.3 g
Saturated fat (g) 13.5 g
Unsaturated fat (g) 16.7 g
Monounsaturated fat (g) 12.5 g
Polyunsaturated fat (g) 4.2 g
Trans fat (g) 0.1 g
Cholesterol (mg) 67 mg
Sodium (mg) 610 mg
Salt (g) 1.52 g
Vitamin A (IU) 1617 IU
Vitamin C (mg) 41.0 mg
Calcium (mg) 295 mg
Iron (mg) 3.25 mg
Potassium (mg) 978 mg
TOP