augopita

Αυγόπιτα

Αυγόπιτα

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά

Συστατικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 8 αυγά βρασμένα και ψιλοκομμένα
  • 1/2 κιλό τυρί φέτα χονδροτριμμένη
  • 1 1/2 κουταλιές δυόσμο φρέσκο ή ξερό
  • 1 ποτήρι σιμιγδάλι χονδρό
  • 500 γραμμάρια γάλα
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ Κλασικό
  • 1 κουταλιά λευκό σουσάμι
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Αλείφουμε καλά με Βιτάμ ενα μέτριο ταψί.
  2. Τοποθετούμε στην βάση του ενα φύλλο σφολιάτας.
  3. Σε μια βαθιά λεκάνη ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα βραστά αυγά, τον δυόσμο και την φέτα και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Σε ενα σκεύος ρίχνουμε το γάλα μαζί με το Βιτάμ και αφήνουμε να πάρει μια ελαφρία βραση. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε να γίνει μια παχύρευστη και σφικτή κρέμα.
  5. Κατόπιν ρίχνουμε την κρέμα από το σιμιγδάλι μέσα στα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
  6. Ριχνουμε την γέμιση στο ταψί, την απλώνουμε και κλείνουμε με το άλλο φύλλο της σφολιάτας. Σφραγίζουμε προσεκτικά τις πλευρές της πίτας με ενα πιρούνι, πατώντας και τα δυο φύλλα της σφολιάτας ωστε να κολλήσουν.
  7. Πουδράρουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά περίπου.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 234 kcal
Energy (kJ) 978 kJ
Protein (g) 14.7 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 5.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 4.9 g
Sugar (g) 4.7 g
Fibre (g) 0.1 g
Fat (g) 17.1 g
Saturated fat (g) 9.9 g
Unsaturated fat (g) 6.0 g
Monounsaturated fat (g) 4.6 g
Polyunsaturated fat (g) 1.5 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 222 mg
Sodium (mg) 661 mg
Salt (g) 1.65 g
Vitamin A (IU) 543 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 338 mg
Iron (mg) 1.29 mg
Potassium (mg) 166 mg
TOP