Μανιταρόσουπα

Μανιταρόσουπα

  • Μερίδες 4

Συστατικά

  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • φρέσκος χυμός λεμονιού από 1/2 λεμόνι
  • 1/2 κιλό μανιτάρια φρέσκα
  • 1/2 πακέτο Βιτάμ soft
  • λίγη σκόνη σκόρδου
  • 1 κύβος ζωμού βοδινού Knorr
  • 1 κουταλιά φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
  • αλάτι
  • 1/2 ποτήρι γάλα
  • 3 κουταλιές τριμμένο τυρί παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα

Οδηγίες

  1. Πλένετε τα μανιτάρια προσεχτικά και τα σκουπίζετε. Κόβετε τα κοτσάνια τους και τα βάζετε να βράσουν με 1 φλιτζάνι νερό περίπου. Σουρώνετε το ζουμί, το κρατάτε και πετάτε τα κοτσάνια. Ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα μανιτάρια.
  2. Ζεσταίνετε τη μισή ποσότητα Βιτάμ σε κατσαρόλα και σοτάρετε τα μανιτάρια. Σβήνετε με το κρασί. Ρίχνετε το ζουμί που κρατήσατε (2 φλιτζάνια ζουμί περίπου) καθώς και 1 φλιτζάνι νερό, το υπόλοιπο Βιτάμ, τον κύβο, αλάτι-πιπέρι, τον άνηθο, το σκόρδο και αφήνετε τη σούπα στη φωτιά 10 λεπτά περίπου.
  3. Λίγο πριν αποσύρετε τη σούπα από τη φωτιά ρίχνετε το γάλα και το τυρί, δοκιμάζετε και αν χρειάζεται, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε αμέσως.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 92 kcal
Energy (kJ) 384 kJ
Protein (g) 6.3 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 7.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 5.6 g
Sugar (g) 4.5 g
Fibre (g) 1.3 g
Fat (g) 2.7 g
Saturated fat (g) 1.4 g
Unsaturated fat (g) 0.9 g
Monounsaturated fat (g) 0.6 g
Polyunsaturated fat (g) 0.3 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 6 mg
Sodium (mg) 363 mg
Salt (g) 0.91 g
Vitamin A (IU) 139 IU
Vitamin C (mg) 3.2 mg
Calcium (mg) 85 mg
Iron (mg) 0.79 mg
Potassium (mg) 460 mg
TOP