saltsantomatabasiki

Σάλτσα τομάτα (βασική συνταγή)

Σάλτσα τομάτα (βασική συνταγή)

  • Μερίδες 6

Συστατικά

  • λίγο φρέσκο βασιλικό
  • 1 αποξηραμένο φύλλο δάφνης
  • ζάχαρη
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 Pummaro ψιλοκομμένες ντομάτες σε κονσέρβα
  • 1 κύβος ζωμού βοδινού διαλυμένος σε 0,5 λίτρα νερού
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Βάζουμε τα ψιλοκομμένα τοματάκια με το ζουμί τους, το σκόρδο και το Βιτάμ Culinesse σε ένα τηγάνι.
  2. Προσθέτουμε το βασιλικό, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και το ζωμό βοδινού, και αφήνουμε τη σάλτσα τομάτα να βράσει για 20 λεπτά περίπου. Αν είναι αραιή, μπορούμε να τη δέσουμε με λίγο κορν φλάουρ.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 15 kcal
Energy (kJ) 62 kJ
Protein (g) 0.6 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 3.2 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 2.4 g
Sugar (g) 1.7 g
Fibre (g) 0.7 g
Fat (g) 0.2 g
Saturated fat (g) 0.1 g
Unsaturated fat (g) 0.0 g
Monounsaturated fat (g) 0.0 g
Polyunsaturated fat (g) 0.0 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 0 mg
Sodium (mg) 285 mg
Salt (g) 0.71 g
Vitamin A (IU) 82 IU
Vitamin C (mg) 6.4 mg
Calcium (mg) 22 mg
Iron (mg) 0.67 mg
Potassium (mg) 128 mg
TOP