tiganiakotopoulopiperies

Τηγανιά με κοτόπουλο και πιπεριές

Τηγανιά με κοτόπουλο και πιπεριές

  • Μερίδες 6
  • Χρόνος μαγειρέματος 25 λεπτά

Συστατικά

  • 800 γραμμάρια φιλέτο στήθους κοτόπουλου κομμένο σε κύβους
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε κύβους
  • 1 μικρό ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 ποτήρι μικρό Βιτάμ Culinesse
  • φρέσκο θυμάρι ή ξερό
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 100 γραμμάρια γραβιέρα Κρήτης κομμένη σε κύβους
  • φρέσκο θυμάρι για το σερβίρισμα

Οδηγίες

  1. Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι με το Bιτάμ Culinesse και ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο. Αφήνουμε να ροδίσει από την μια πλευρά και στη συνέχεια το γυρίζουμε να ροδίσει και από την άλλη πλευρά.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε ανακατεύοντας για λίγο. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τις πιπεριές. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και σβήνουμε με το κρασί.
  3. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε τα κυβάκια του τυριού.
  4. Ταιριάζει ωραία με ρύζι μπασμάτι ή πιλάφι αλλά και με πατάτες τηγανητές ή πουρέ.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 263 kcal
Energy (kJ) 1100 kJ
Protein (g) 35.6 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 7.3 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 5.9 g
Sugar (g) 3.1 g
Fibre (g) 1.4 g
Fat (g) 7.5 g
Saturated fat (g) 3.5 g
Unsaturated fat (g) 1.8 g
Monounsaturated fat (g) 1.6 g
Polyunsaturated fat (g) 0.2 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 94 mg
Sodium (mg) 222 mg
Salt (g) 0.56 g
Vitamin A (IU) 1728 IU
Vitamin C (mg) 64.6 mg
Calcium (mg) 132 mg
Iron (mg) 0.53 mg
Potassium (mg) 168 mg
TOP