volovankotopouloaraka

Βολοβάν με κοτόπουλο και αρακά

Βολοβάν με κοτόπουλο και αρακά

  • Μερίδες 12
  • Χρόνος προετοιμασίας 38 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 7 λεπτά

Συστατικά

  • 2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
  • 250 γραμμάρια καθαρισμένος αρακάς
  • 1/2 ποτήρι γάλα
  • 160 γραμμάρια ζαμπόν σε κυβάκια
  • 1½ ποτήρι ζωμός κοτόπουλου
  • 1/2 κιλό φιλέτο στήθους κοτόπουλου
  • 12 βολοβάν από σφολιάτα
  • 2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
  • χυμός λεμονιού από 1 λεμόνι
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse

Οδηγίες

  1. Κόψε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και σόταρέ το μαζί με τα κρεμμύδια σε μια κατσαρόλα με 100 γρ. Βιτάμ Culinesse. Μετά σβήσε με το χυμό λεμονιού και πρόσθεσε τον αρακά, τον άνηθο και το ζαμπόν.
  2. Διάλυσε το αλεύρι με το ζωμό κότας και το γάλα, ρίξε το μείγμα στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και άφησέ το να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά. Μετά αλατοπιπέρωσε κι από πάνω.
  3. Ψήσε τα βολοβάν σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί, βγάλ’ τα από το φούρνο, αφαίρεσε το καπάκι τους και γέμισέ τα.
  4. Τοποθέτησε τα βολοβάν με κοτόπουλο και αρακά σε ένα ταψί, περίχυσέ τα με το υπόλοιπο Bιτάμ Culinesse και ψήσ’ τα για περίπου 7 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C, πριν τα σερβίρεις.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 85 kcal
Energy (kJ) 357 kJ
Protein (g) 13.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 4.7 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 3.8 g
Sugar (g) 1.4 g
Fibre (g) 1.0 g
Fat (g) 1.5 g
Saturated fat (g) 0.4 g
Unsaturated fat (g) 0.4 g
Monounsaturated fat (g) 0.3 g
Polyunsaturated fat (g) 0.1 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 30 mg
Sodium (mg) 185 mg
Salt (g) 0.46 g
Vitamin A (IU) 65 IU
Vitamin C (mg) 6.5 mg
Calcium (mg) 27 mg
Iron (mg) 0.56 mg
Potassium (mg) 166 mg
TOP