tailandezikorizikotopoulo

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι

  • Μερίδες 5

Συστατικά

  • 400 γραμμάρια άσπρο ρύζι
  • 1 κόκκινη πιπεριά καμπάνα
  • 1 μικρό άσπρο λάχανο
  • 2 μέτρια κόκκινα κρεμμύδια
  • 400 γραμμάρια φιλέτα στήθους κοτόπουλου
  • 4 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
  • 2 κουταλιές κόκκινη πάστα κάρι
  • 0,2 λίτρο γάλα καρύδας
  • 150 γραμμάρια βλαστούς από φασολάκια

Οδηγίες

  1. Βράζετε το ρύζι, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζετε το ρύζι. Ψιλοκόβετε την πιπεριά, το λάχανο και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Στην συνέχεια κόβετε το κοτόπουλο σε κομμάτια 4 εκ.
  2. Στο μεταξύ, ρίχνετε σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι το Βιτάμ Culinesse και το αφήνετε να φουσκώσει. Μετά προσθέτετε το κοτόπουλο και ανακατεύετε. Τηγανίζετε για 4 λεπτά.
  3. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τις πιπεριές και ανακατεύετε. Τηγανίζετε για 2 λεπτά. Προσθέτετε το λάχανο και ανακατεύετε για 3 λεπτά ακόμη.
  4. Ρίχνετε την κόκκινη πάστα κάρυ, 50 ml ζεστό νερό και το γάλα καρύδας.
  5. Αφήνετε να βράσουν, και στη συνέχεια προσθέτετε τους βλαστούς από φασολάκια.
  6. Μοιράζετε το ρύζι σε 4 ζεστά πιάτα. Απλώνετε το κοτόπουλο και τα λαχανικά με τα λαχανικά κάρυ πάνω στο ρύζι.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 525 kcal
Energy (kJ) 2196 kJ
Protein (g) 26.9 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 77.7 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 72.1 g
Sugar (g) 3.5 g
Fibre (g) 5.6 g
Fat (g) 11.8 g
Saturated fat (g) 8.3 g
Unsaturated fat (g) 1.1 g
Monounsaturated fat (g) 0.7 g
Polyunsaturated fat (g) 0.4 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 58 mg
Sodium (mg) 65 mg
Salt (g) 0.17 g
Vitamin A (IU) 924 IU
Vitamin C (mg) 66.7 mg
Calcium (mg) 101 mg
Iron (mg) 6.42 mg
Potassium (mg) 578 mg
TOP