kotopoulopatates

Κοτόπουλο φιλέτο με πατάτες φούρνου και ντομάτα

Κοτόπουλο φιλέτο με πατάτες φούρνου και ντομάτα

  • Μερίδες 5
  • Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 40 λεπτά

Συστατικά

  • 500 γραμμάρια πατάτες φούρνου κομμένες σε λεπτές φέτες
  • πάπρικα
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 5 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
  • 4 μεγάλες ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλο μαρούλι
  • 400 γραμμάρια φιλέτο στήθους κοτόπουλου
  • 1/2 κουταλιά αποξηραμένη ρίγανη
  • 6 κουταλιές λιαστή σάλτσα ντομάτας

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 ° C. Τοποθετείτε τις πατάτες σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και προσθέτετε 1 / 2 κουταλιά πάπρικα, 1 / 2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι και 2 κουταλιές Βιτάμ Culinesse. Απλώνετε τις πατάτες ομοιόμορφα και ψήνετε στο ανώτερο επίπεδο του φούρνου για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Γυρίζετε τις πατάτες τακτικά με ένα κουτάλι, να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.
  2. Στο μεταξύ, πλένετε τις ντομάτες και τις σταυρώνετε στην κορυφή, και τις τοποθετείτε σε ταψί. Πασπαλίζετε από πάνω με λίγο Βιτάμ Culinesse, και τις βάζετε τις να ψηθούν στο φούρνο, κάτω από τις πατάτες, για 20 λεπτά.
  3. Ψιλοκόβετε το σκόρδο και το μαρούλι . Στη συνέχεια κόβετε το στήθος κοτόπουλο στα δύο (2 εκ.) και το πασπαλίζετε με 1 κουταλάκι πάπρικα,1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι, ρίγανη και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
  4. Ρίχνετε το υπόλοιπο του Βιτάμ Culinesse σε ένα μεγάλο ζεστό τηγάνι και στη συνέχεια, τοποθετείτε το κοτόπουλο - φέτες τη μια δίπλα στην άλλη. Τηγανίζετε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Βάζετε το μαρούλι σε ένα μπολ με τη σάλτσα λιαστής ντομάτας και ανακατεύετε.
  5. Μοιράζετε το κοτόπουλο, τις ντομάτες και τις πατάτες σε 4 πιάτα. Σερβίρετε με σαλάτα στο πλάι.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 249 kcal
Energy (kJ) 1041 kJ
Protein (g) 26.1 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 35.4 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 25.6 g
Sugar (g) 13.2 g
Fibre (g) 9.8 g
Fat (g) 2.6 g
Saturated fat (g) 0.2 g
Unsaturated fat (g) 0.8 g
Monounsaturated fat (g) 0.2 g
Polyunsaturated fat (g) 0.7 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 46 mg
Sodium (mg) 124 mg
Salt (g) 0.31 g
Vitamin A (IU) 17920 IU
Vitamin C (mg) 47.9 mg
Calcium (mg) 116 mg
Iron (mg) 4.69 mg
Potassium (mg) 1733 mg
TOP