fterougeskotopoulo

Φτερούγες κοτόπουλου με σαλάτα ζυμαρικών

Φτερούγες κοτόπουλου με σαλάτα ζυμαρικών

  • Μερίδες 5

Συστατικά

  • 400 γραμμάρια φτερούγες κοτόπουλου
  • 2 κουταλιές του γλυκού μουστάρδα μελιού
  • 400 γραμμάρια μακαρόνια (πένες ή fussili)
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 5 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
  • 250 γραμμάρια πράσα
  • 2 ντομάτες
  • 1 ματσάκι φρέσκος άνηθος
  • 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος με τουλάχιστον 35% λιπαρά

Οδηγίες

  1. Περνάτε τις φτερούγες κοτόπουλο με 1 κουταλιά μουστάρδα-μελιού. Μαρινάρετε για τουλάχιστον 5 λεπτά. Στο μεταξύ, βράζετε τα ζυμαρικά , σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
  2. Στραγγίζετε και ξεβγάζετε με κρύο νερό.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε 3 κουταλιές Βιτάμ Culinesse και το αφήνετε να φουσκώσει. Όταν σταματήσει, προσθέτετε τις φτερούγες κοτόπουλο και τηγανίζετε για περίπου 25 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Γυρίστε τις τακτικά και από τις δύο πλευρές.
  4. Ψιλοκόβετε το σκόρδο, τα πράσα,  τις ντομάτες και τον άνηθο.
  5. Θερμαίνετε ένα βαθύ τηγάνι. Ρίχνετε το υπόλοιπο Βιτάμ Culinesse στο τηγάνι και μετά από ένα λεπτό προσθέτετε τα πράσα και τηγανίζετε για 2 λεπτά.
  6. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, την υπόλοιπα μουστάρδα-μελιού και 4 κουταλιά ζεστό νερό. Ανακατεύετε και σβήνετε τη φωτιά.
  7. Στη συνέχεια ανακατεύετε τα ζυμαρικά με τις ντομάτες και το μείγμα των πράσων. Προσθέτετε τον άνηθο και το σκόρδο.
  8. Μοιράζετε τα ζυμαρικά και τις φτερούγες κοτόπουλο σε 4 πιάτα.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 477 kcal
Energy (kJ) 1996 kJ
Protein (g) 20.9 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 65.9 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 62.2 g
Sugar (g) 4.3 g
Fibre (g) 3.8 g
Fat (g) 14.0 g
Saturated fat (g) 5.2 g
Unsaturated fat (g) 7.2 g
Monounsaturated fat (g) 4.8 g
Polyunsaturated fat (g) 2.4 g
Trans fat (g) 0.1 g
Cholesterol (mg) 55 mg
Sodium (mg) 122 mg
Salt (g) 0.30 g
Vitamin A (IU) 1176 IU
Vitamin C (mg) 11.8 mg
Calcium (mg) 59 mg
Iron (mg) 2.37 mg
Potassium (mg) 442 mg
TOP