kotopoulofourno

Κοτόπουλο στο Φούρνο

Κοτόπουλο στο Φούρνο

  • Μερίδες 6
  • Χρόνος μαγειρέματος 95 λεπτά

Συστατικά

  • 800 γραμμάρια πατάτες baby
  • 500 γραμμάρια κολοκύθα καθαρισμένη
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 250 γραμμάρια σταφύλια χωρίς κουκούτσι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
  • 1/2 κουταλιά αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο
  • 8 ματσάκια φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 ° C. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε στα δύο. Κόβετε την κολοκύθα σε κομμάτια λίγο μεγαλύτερα από τις πατάτες. Κόβετε τα κρεμμύδια σε 8 ροδέλες το καθένα. Πλένετε τα σταφύλια. Καθαρίζετε το σκόρδο, το λιώνετε και το ανακατεύετε με το Βιτάμ Culinesse και το τριμμένο πιπέρι.
  2. Βάζετε τις πατάτες, το κρεμμύδι και 1 κουταλιά από το μίγμα σκόρδο- μαργαρίνη σε ένα ταψί και ανακατεύετε καλά. Απλώνετε 2 κουταλιές από το μίγμα σκόρδο- μαργαρίνης στο κοτόπουλο και το τοποθετείτε στη μέση του ταψιού. Γύρω - γύρω τοποθετείτε τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά. Στη συνέχεια ανακατεύετε την κολοκύθα με το υπόλοιπο μείγμα σκόρδου. Μισή ώρα πριν από το τέλος του μαγειρέματος, ρίχνετε την κολοκύθα και τα σταφύλια , στο ταψί με τις πατάτες και τα κρεμμύδια.
  3. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό ή τον κορίανδρο.
  4. Μοιράζετε σε 8 πιάτα το κοτόπουλο. Σε μια πιατέλα τοποθετείτε τα ψημένα λαχανικά και πασπαλίζετε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 539 kcal
Energy (kJ) 2253 kJ
Protein (g) 35.5 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 35.3 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 30.7 g
Sugar (g) 10.7 g
Fibre (g) 4.6 g
Fat (g) 28.7 g
Saturated fat (g) 8.2 g
Unsaturated fat (g) 17.9 g
Monounsaturated fat (g) 11.8 g
Polyunsaturated fat (g) 6.2 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 157 mg
Sodium (mg) 149 mg
Salt (g) 0.37 g
Vitamin A (IU) 8542 IU
Vitamin C (mg) 66.1 mg
Calcium (mg) 95 mg
Iron (mg) 5.55 mg
Potassium (mg) 1266 mg
TOP