galopoulalemonati

Γαλοπούλα λεμονατη με σκόρδο, λαχανικά και πατάτες

Γαλοπούλα λεμονατη με σκόρδο, λαχανικά και πατάτες

  • Μερίδες 5

Συστατικά

  • 800 γραμμάρια πατάτες
  • 300 γραμμάρια φασολάκια πλατιά
  • 2 κίτρινες πιπεριές
  • 150 γραμμάρια ντομάτες τσέρι
  • 1 λεμόνι
  • 5 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός
  • 400 γραμμάρια στήθος γαλοπούλας

Οδηγίες

  1. Πλένετε καλά όλα τα λαχανικά. Καθαρίζετε τα φασόλια.  Κόβετε τις πιπεριές σε λωρίδες και τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες. Παίρνετε το ξύσμα από το λεμόνι, και το κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες.
  2. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι και ρίχνετε 2 κουταλιές Βιτάμ Culinesse. Θα αρχίσει να φουσκώνει. Όταν πάρει μια γρήγορη βράση ρίχνετε τις πατάτες, τις πιπεριές και το ξύσμα λεμονιού. Τηγανίζετε για 3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε 250ml ζεστό νερό. Το αφήνετε να πάρει μια βράση. Σβήνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 15 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια ρίχνετε τα φασόλια στο τηγάνι και σιγοβράζετε για 3 λεπτά. Έπειτα προσθέτετε τα ντοματίνια και σιγοβράζετε για 2 ακόμη λεπτά.
  4. Στο μεταξύ, ψιλοκόβετε το σκόρδο και το μαϊντανό. Κόβετε τη γαλοπούλα σε μικρούς κύβους (0,5 εκ.), σε μέγεθος μπουκιάς.
  5. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι και ρίχνετε 2 κουταλιές Βιτάμ Culinesse. Στη συνέχεια. προσθέτετε τις φέτες γαλοπούλας δίπλα δίπλα . Τηγανίζετε για 2 λεπτά, τις γυρίζετε και από την άλλη πλευρά και τηγανίζετε για 2 ακόμη λεπτά. Βάζετε τις φέτες λεμονιού πάνω από τη γαλοπούλα , ψήνετε για λίγα λεπτά και έπειτα τις γυρίζετε έτσι ώστε να ακουμπούν το τηγάνι. Ψήνετε για ακόμα 2 λεπτά.
  6. Σε ένα μικρό τηγάνι, τηγανίζουμε το σκόρδο με την τελευταία κουταλιά Βιτάμ Culinesse για 2 λεπτά. Προσθέτετε το μισό μαϊντανό. Ανακατεύετε το υπόλοιπο του μαϊντανού στα λαχανικά.
  7. Μοιράζετε τη γαλοπούλα και τα λαχανικά σε 4 πιάτα, περιχύστε τη σάλτσα με το τηγανητό σκόρδο και το μαϊντανό από πάνω και σερβίρετε αμέσως.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 204 kcal
Energy (kJ) 854 kJ
Protein (g) 19.2 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 30.4 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 25.2 g
Sugar (g) 3.7 g
Fibre (g) 5.2 g
Fat (g) 1.4 g
Saturated fat (g) 0.3 g
Unsaturated fat (g) 0.2 g
Monounsaturated fat (g) 0.0 g
Polyunsaturated fat (g) 0.1 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 0 mg
Sodium (mg) 86 mg
Salt (g) 0.21 g
Vitamin A (IU) 994 IU
Vitamin C (mg) 132.9 mg
Calcium (mg) 52 mg
Iron (mg) 2.08 mg
Potassium (mg) 823 mg
TOP