kislorengalopoula

Kις Λορέν Γαλοπούλας

Kις Λορέν Γαλοπούλας

  • Μερίδες 6
  • Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 25 λεπτά

Συστατικά

  • 500 γραμμάρια γαλοπούλα ψητή ή βραστή ψιλοκομμένη
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι λευκός ξηρός οίνος
  • 120 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
  • 1 πράσινη πιπεριά ή κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 4 μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • 200 γραμμάρια τριμμένο τυρί γκούντα
  • 80 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με τουλάχιστον 35% λιπαρά
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • αλάτι
  • 1 λίτρο καυτό νερό
  • 300 γραμμάρια μαρμελάδα άγρια φρούτα τπυ δάσους
  • 2 κύβοι ζωμού βοδινού Knorr
  • 3 κουταλιές της σούπας κορν-φλάουερ
  • 6 κουταλιές της σούπας νερό
  • 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με τουλάχιστον 35% λιπαρά
  • 1/2 ποτήρι Βιτάμ Culinesse

Οδηγίες

  1. Βιταμώνουμε ελαφρά ένα μέτριο ταψί για τάρτες. Τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας στο ταψί και το τρυπάμε με πιρούνι.
  2. Σε ένα τηγάνι σoτάρουμε με το υπόλοιπο Βιτάμ Culinesse την ψητή γαλοπούλα, τις πιπεριές, το σκόρδο, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια έως ότου μαραθούν και πάρουν χρώμα.
  3. Σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε τα υλικά που σoτάραμε στο ταψί με τη σφολιάτα. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το μισό τριμμένο τυρί δυνατά έως ότου να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.
  4. Προσθέτουμε το χυλό και ανακατεύουμε ελαφρά όλα τα υλικά μαζί μέσα στο ταψί.
  5. Πουδράρουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 0C για 20-25 λεπτά περίπου.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 717 kcal
Energy (kJ) 3001 kJ
Protein (g) 29.7 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 58.6 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 56.7 g
Sugar (g) 27.0 g
Fibre (g) 1.9 g
Fat (g) 37.1 g
Saturated fat (g) 20.8 g
Unsaturated fat (g) 13.7 g
Monounsaturated fat (g) 11.0 g
Polyunsaturated fat (g) 2.7 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 290 mg
Sodium (mg) 730 mg
Salt (g) 1.82 g
Vitamin A (IU) 1372 IU
Vitamin C (mg) 20.0 mg
Calcium (mg) 329 mg
Iron (mg) 2.11 mg
Potassium (mg) 449 mg
TOP