kotopoulopatatessosgiaourti

Κοτόπουλο φιλέτο με πατάτες και σως γιαούρτι με μυρωδικά

Κοτόπουλο φιλέτο με πατάτες και σως γιαούρτι με μυρωδικά

  • Μερίδες 5
  • Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 45 λεπτά

Συστατικά

  • 2 φιλέτα στήθους κοτόπουλου κομμένα στη μέση
  • 5 πατάτες κομμένες σε φέτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 κουταλιά του γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 3 κουταλιές της σούπας Βιτάμ soft σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αυγά
  • σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • χυμός λεμονιού από 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • 1 μικρό ματσάκι φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός

Οδηγίες

  1. Σε ένα ταψάκι στρώνουμε στον πάτο τις πατάτες αφού τις αλατοπιπερώσουμε, πάνω τους το κρεμμύδι και το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών.
  2. Για τη σάλτσα, χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά, στη συνέχεια προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Απλώνουμε τη σάλτσα πάνω στο κοτόπουλο και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά, μέχρι να πήξει η κρέμα και να ροδίσει η κρούστα.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 296 kcal
Energy (kJ) 1238 kJ
Protein (g) 23.9 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 36.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 31.9 g
Sugar (g) 7.3 g
Fibre (g) 4.1 g
Fat (g) 6.5 g
Saturated fat (g) 2.9 g
Unsaturated fat (g) 2.4 g
Monounsaturated fat (g) 1.8 g
Polyunsaturated fat (g) 0.6 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 134 mg
Sodium (mg) 164 mg
Salt (g) 0.41 g
Vitamin A (IU) 516 IU
Vitamin C (mg) 39.8 mg
Calcium (mg) 166 mg
Iron (mg) 1.99 mg
Potassium (mg) 926 mg
TOP