tarta me laxanika kai feta

Τάρτα με λαχανικά και φέτα

Τάρτα με λαχανικά και φέτα

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά

Συστατικά

  • 120 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 50 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
  • 80 γραμμάρια Βιτάμ Κλασικό κομμένο σε κύβους
  • 3 κουταλιές κρύο νερό
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε χοντρές φέτες
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 3 ντομάτες κομμένες στη μέση
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες
  • 2 Βιτάμ Soft λιωμένα
  • 2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • λίγο θρούμπι τριμμένο

Οδηγίες

  1. Ανακατεύετε το αλεύρι, τη βρώμη και το Βιτάμ ώστε το μείγμα να γίνει σαν χοντρά ψίχουλα. Αναμειγνύετε το νερό ώσπου να γίνει συμπαγής ζύμη. Ζυμώνετε για λίγο και την αφήνετε για 30΄στο ψυγείο.
  2. Αναμειγνύετε όλα τα λαχανικά σε ταψί. Προσθέτετε το σκόρδο, το Βιτάμ, το δενδρολίβανο και το θρούμπι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Τα ψήνετε για 40΄σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C.
  3. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο και στρώνετε σε φόρμα 23 εκ. Σκεπάζετε με λαδόκολλα, γεμίζετε με κεραμικά φασόλια και ψήνετε για 15. Αφαιρείτε την λαδόκολλα και τα φασόλια και ψήνετε άλλα 5΄.
  4. Την γεμίζετε με τα λαχανικά, τοποθετείτε τη φέτα από πάνω, πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και ψήνετε για 10.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 94 kcal
Energy (kJ) 391 kJ
Protein (g) 3.5 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 19.1 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 15.7 g
Sugar (g) 4.2 g
Fibre (g) 3.4 g
Fat (g) 0.8 g
Saturated fat (g) 0.1 g
Unsaturated fat (g) 0.4 g
Monounsaturated fat (g) 0.1 g
Polyunsaturated fat (g) 0.3 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 0 mg
Sodium (mg) 150 mg
Salt (g) 0.37 g
Vitamin A (IU) 682 IU
Vitamin C (mg) 25.7 mg
Calcium (mg) 62 mg
Iron (mg) 1.22 mg
Potassium (mg) 354 mg
TOP