kotopoulompoukiespites

Κοτόπουλο μπουκιές σε πίτες με αρωματικά και σάλτσα μπεαρνέζ

Κοτόπουλο μπουκιές σε πίτες με αρωματικά και σάλτσα μπεαρνέζ

  • Μερίδες 4

Συστατικά

  • 2 φιλέτα στήθους κοτόπουλου κομμένα σε φέτες χωρίς πέτσα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • χυμός λεμονιού από 1/2 λεμόνι
  • 4 αραβικές πίτες μέτριες
  • 1 ματσάκι φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένο εστραγκόν
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • 1 κουταλιά της σούπας νερό
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 200 γραμμάρια Βιτάμ soft σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκοι μαύρου πιπεριού

Οδηγίες

  1. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει πολύ καλά.
  2. Βάζουμε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο μαζί με το μείγμα μπαχαρικών, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε το κοτόπουλο ανακατεύοντας συχνά από όλες τις πλευρές, φροντίζοντας να το κρατήσουμε ζουμερό. 5 λεπτά είναι αρκετά. Σβήνουμε με το λεμόνι, κρατάμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και ζεσταίνουμε στο τηγάνι τις αραβικές πίτες.
  3. Για τη σάλτσα, βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ξύδι, το μισό εστραγκόν, το νερό, το κρεμμύδι και το πιπέρι, μέχρι να μειωθεί το υγρό και να μας μείνουν 1-2 κουταλιές. Στραγγίζουμε το υγρό. Σε μπεν μαρί ανακατεύουμε το ξύδι με τους κρόκους των αβγών σε σύρμα. Σιγά-σιγά προσθέτουμε σε κομματάκια την μαργαρίνη ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, μέχρι η σάλτσα μας να γίνει λεία και γυαλιστερή. Στο τέλος προσθέτουμε και το υπόλοιπο εστραγκόν.
  4. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τις πίτες και τη σάλτσα σε μπολάκι.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 365 kcal
Energy (kJ) 1529 kJ
Protein (g) 25.4 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 39.1 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 36.9 g
Sugar (g) 2.0 g
Fibre (g) 2.2 g
Fat (g) 11.5 g
Saturated fat (g) 2.1 g
Unsaturated fat (g) 7.8 g
Monounsaturated fat (g) 6.3 g
Polyunsaturated fat (g) 1.5 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 157 mg
Sodium (mg) 436 mg
Salt (g) 1.09 g
Vitamin A (IU) 582 IU
Vitamin C (mg) 8.4 mg
Calcium (mg) 97 mg
Iron (mg) 2.75 mg
Potassium (mg) 192 mg
TOP