mpastounakiakotopoulou

Μπαστουνάκια κοτόπουλου

Μπαστουνάκια κοτόπουλου

  • Μερίδες 5

Συστατικά

  • 1/2 κιλό φιλέτο στήθους κοτόπουλου  κομμένος σε φέτες
  • 3/4 πακέτο Βιτάμ κλασικό ή Βιτάμ soft
  • 3 κουταλιές χυμός λεμονιού
  • 2 κουταλιές αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κουταλιά αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 πακέτο κορν φλέικς
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Αλατοπιπερώνετε τα μπαστουνάκια κοτόπουλου.
  2. Χτυπάτε το Βιτάμ με το χυμό λεμονιού να αφρατέψει. Προσθέτετε τα αρωματικά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε.
  3. Σπάζετε με το χέρι σας τα κορν φλέικς σε μικρά κομματάκια. Αλείφετε τα μπαστουνάκια κοτόπουλου με μια λεπτή στρώση από το μείγμα του Βιτάμ και από τις δύο πλευρές. Τα τυλίγετε με τα κορν φλέικς.
  4. Στρώνετε ένα ρηχό ταψί φούρνου με λαδόκολλα και τοποθετείτε τα μπαστουνάκια σε απόσταση μεταξύ τους. Τα ψήνετε κάτω από ζεστό γκριλ για 15 λεπτά περίπου. Όταν πάρουν χρώμα από τη μια πλευρά τα γυρίζετε και από την άλλη. Τα σερβίρετε ζεστά με μια σάλτσα της επιλογής σας.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 116 kcal
Energy (kJ) 487 kJ
Protein (g) 23.3 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 2.7 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 1.4 g
Sugar (g) 0.3 g
Fibre (g) 1.3 g
Fat (g) 1.5 g
Saturated fat (g) 0.1 g
Unsaturated fat (g) 0.1 g
Monounsaturated fat (g) 0.0 g
Polyunsaturated fat (g) 0.0 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 57 mg
Sodium (mg) 100 mg
Salt (g) 0.25 g
Vitamin A (IU) 71 IU
Vitamin C (mg) 2.7 mg
Calcium (mg) 52 mg
Iron (mg) 1.88 mg
Potassium (mg) 44 mg
TOP