pita me anthotyro kai liasti ntomata

Πίτα με ανθότυρο και λιαστή ντομάτα

Πίτα με ανθότυρο και λιαστή ντομάτα

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 40 λεπτά

Συστατικά

  • 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας
  • 4 ποτήρια ανθότυρο  τριμμένο
  • 5 κομμάτια λιαστές ντομάτες
  • 1/2 ποτήρι κασέρι τριμμένο
  • 1 1/2 ποτήρι γάλα
  • 2 αυγά
  • 3 κουταλιές Βιτάμ
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλιά Βιτάμ λιωμένο για το άλειμμα της φόρμας

Οδηγίες

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ανθότυρο, τα αβγά χτυπημένα, τη λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη, τη μοτσαρέλα, το αλάτι και το βιτάμ, λιωμένο. Ανακατεύουμε τα υλικά και κατόπιν προσθέτουμε το γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, έως ότου γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  3. Αλείφουμε μια φόρμα με βιτάμ και στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας, φροντίζοντας να καλυφθεί η βάση και τα πλαϊνά τοιχώματά της.
  4. Τρυπάμε με ένα πιρούνι την επιφάνεια του φύλλου και το χαράσουμε ομοιόμορφα στις άκρες με ένα ψαλίδι.
  5. Στρώνουμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, το μείγμα του ανθότυρου πάνω από το φύλλο της σφολιάτας και πασπαλίζουμε την επιφάνεια της πίτας με το κασέρι.
  6. Ψήνουμε την πίτα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 35-40 λεπτά, έως ότου ροδίσει η επιφάνειά της.
  7. Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο, και αφού κρυώσει λίγο ξεφορμάρουμε την πίτα και τη σερβίρουμε σε μια πιατέλα είτε ολόκληρη, ή κομμένη σε κομμάτια.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 41 kcal
Energy (kJ) 173 kJ
Protein (g) 2.8 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 2.4 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 2.3 g
Sugar (g) 2.3 g
Fibre (g) 0.1 g
Fat (g) 2.3 g
Saturated fat (g) 1.0 g
Unsaturated fat (g) 1.0 g
Monounsaturated fat (g) 0.7 g
Polyunsaturated fat (g) 0.3 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 47 mg
Sodium (mg) 151 mg
Salt (g) 0.38 g
Vitamin A (IU) 131 IU
Vitamin C (mg) 0.4 mg
Calcium (mg) 49 mg
Iron (mg) 0.31 mg
Potassium (mg) 99 mg
TOP