xortotiropita

Χορτοτυρόπιτα

Χορτοτυρόπιτα

  • Μερίδες 10

Συστατικά

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 1/2 πακέτο Βιτάμ Κλασικό
  • 2 1/2 κιλά διάφορα χόρτα
  • 5 αυγά
  • 200 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
  • 200 γραμμάρια τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • 4 κλωναράκια φρέσκος άνηθος
  • 4 κουταλιές Βιτάμ Soft για το ταψί και τα φύλλα
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε τα χόρτα, τα πλένουμε και τα ζεματίζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 10 λεπτά.
  2. Αφήνουμε να στραγγίξουν, τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  3. Ξεφλουδίζουμετο κρεμμύδι, πλένουμε και στεγνώνουμε τον άνηθο, τα ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε στο μπολ.
  4. Ρίχνουμε τα τυριά, τα αβγά, ελαφρά χτυπημένα, το Βιτάμ Κλασικό, λιωμένο, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  6. Αλείφουμε ένα ταψί με Βιτάμ Soft  και στρώνουμε τα μισά από τα φύλλα, αλειμμένα και αυτά με Βιτάμ Soft.
  7. Στρώνουμε το μείγμα των χορταρικών και γυρίζουμε προς το εσωτερικό του ταψιού και πάνω από τη γέμιση, τις άκρες των κάτω φύλλων.
  8. Τις αλείφουμε με Βιτάμ Soft και στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, κομμένα ακριβώς στις διαστάσεις του ταψιού και αλειμμένα με Βιτάμ Soft.
  9. Πατάμε με τα δάχτυλά μας τις άκρες των φύλλων για να κολλήσουν καλά με τα γυρισμένα κάτω φύλλα, αλείφουμε με Βιτάμ Soft την επιφάνεια της πίτας, τη χαράσσουμε σε λωρίδες, τη ραντίζουμε με λίγο νερό και την ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, για περίπου μια ώρα.
  10. Αφήνουμε να κρυώσει, την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 179 kcal
Energy (kJ) 749 kJ
Protein (g) 11.6 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 2.3 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 2.1 g
Sugar (g) 1.4 g
Fibre (g) 0.2 g
Fat (g) 13.7 g
Saturated fat (g) 8.1 g
Unsaturated fat (g) 4.7 g
Monounsaturated fat (g) 3.9 g
Polyunsaturated fat (g) 0.9 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 147 mg
Sodium (mg) 405 mg
Salt (g) 1.01 g
Vitamin A (IU) 496 IU
Vitamin C (mg) 1.3 mg
Calcium (mg) 263 mg
Iron (mg) 0.84 mg
Potassium (mg) 92 mg
TOP