strountelkotopoulo

Στρούντελ κοτόπουλο με σταφίδες και μανιτάρια

Στρούντελ κοτόπουλο με σταφίδες και μανιτάρια

  • Μερίδες 6

Συστατικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 180 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 1 πράσινο μήλο κομμένος σε κύβους μικρούς
  • 100 γραμμάρια σταφίδες ξανθές
  • 180 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
  • 300 γραμμάρια φιλέτο στήθους κοτόπουλου  κομμένο σε φέτες
  • 100 γραμμάρια κάστανα βρασμένα σπασμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 60 γραμμάρια κονιάκ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κορν-φλάουερ
  • 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με τουλάχιστον 35% λιπαρά
  • 50 γραμμάρια τριμμένο τυρί
  • 1 κρόκος αυγού χτυπημένος
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Αλείφουμε ένα ταψί με το ¼ περίπου της ποσότητας του Βιτάμ.
  2. Κόβουμε το κάθε φύλλο της σφολιάτας στη μέση σε σχήμα παραλληλόγραμμου και τοποθετούμε τα 2 φύλλα στο ταψί.
  3. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε το υπόλοιπο Βιτάμ μαζί με το μήλο, τις σταφίδες, τα κάστανα, το κοτόπουλο και το αλατοπίπερο, και σοτάρουμε καλά. Σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε μισό ποτήρι χλιαρό νερό και αφήνουμε τα υλικά να μαγειρευτούν καλά έως ότου γίνουν τρυφερά και μειωθούν τα υγρά.
  4. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε ένα μπολ με 2 κουταλιές της σούπας νερό και το ρίχνουμε μέσα στο σκεύος.
  5. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα έως ότου δέσουν τα υλικά.
  6. Τέλος, τοποθετούμε τη γέμιση στο ταψί κατά μήκος της σφολιάτας και κλείνουμε με τα άλλα δύο φύλλα, το κάθε ένα ξεχωριστά. Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού πατάμε περιμετρικά και σφραγίζουμε τις άκρες του.
  7. Αλείφουμε με το αυγό, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 248 kcal
Energy (kJ) 1038 kJ
Protein (g) 15.8 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 18.8 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 17.3 g
Sugar (g) 13.1 g
Fibre (g) 1.5 g
Fat (g) 10.4 g
Saturated fat (g) 5.8 g
Unsaturated fat (g) 3.3 g
Monounsaturated fat (g) 2.8 g
Polyunsaturated fat (g) 0.5 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 86 mg
Sodium (mg) 122 mg
Salt (g) 0.31 g
Vitamin A (IU) 376 IU
Vitamin C (mg) 2.2 mg
Calcium (mg) 85 mg
Iron (mg) 0.63 mg
Potassium (mg) 268 mg
TOP