kotopoulostifado

Κοτόπουλο στιφάδο

Κοτόπουλο στιφάδο

  • Μερίδες 4
  • Χρόνος μαγειρέματος 70 λεπτά

Συστατικά

  • 1 κιλό ολόκληρο κοτόπουλο
  • 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κύβος μυρωδικών σκόρδο Knorr
  • 1 κιλό μικρά κρεμμύδια
  • 1/2 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Κόψε το κοτόπουλο σε μερίδες σερβιρίσματος και σόταρέ το σε μια κατσαρόλα με 2 κουταλιές Βιτάμ Culinesse.
  2. Σβήσε με το κρασί, πρόσθεσε το σκόρδο, 1 ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, και άφησε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου.
  3. Σόταρε τα κρεμμυδάκια με το υπόλοιπο Bιτάμ Culinesse σε ένα τηγάνι και μετά ρίξ’ τα στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και άφησε το κοτόπουλο στιφάδο να σιγοβράσει για μισή ώρα ακόμα, προσθέτοντας προς το τέλος τον κύβο μυρωδικών.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 507 kcal
Energy (kJ) 2117 kJ
Protein (g) 33.8 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 22.6 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 18.5 g
Sugar (g) 9.9 g
Fibre (g) 4.1 g
Fat (g) 28.5 g
Saturated fat (g) 8.1 g
Unsaturated fat (g) 17.8 g
Monounsaturated fat (g) 11.7 g
Polyunsaturated fat (g) 6.1 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 157 mg
Sodium (mg) 175 mg
Salt (g) 0.44 g
Vitamin A (IU) 1551 IU
Vitamin C (mg) 21.2 mg
Calcium (mg) 82 mg
Iron (mg) 3.24 mg
Potassium (mg) 718 mg
TOP