mpiftekiagalopoula

Μπιφτέκια Γαλοπούλας

Μπιφτέκια Γαλοπούλας

  • Μερίδες 5
  • Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά

Συστατικά

  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1 μελιτζάνα φλάσκα τριμμένη ξεφλουδισμένη
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη (προαιρετικά)
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά Βιτάμ soft
  • 1/2 κιλό κιμάς γαλοπούλας
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
  • Βιτάμ Culinesse για το τηγάνισμα
  • χυμός λεμονιού από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Βάζετε σε αντικολλητικό τηγάνι τα λαχανικά και τα σοτάρετε με το Βιτάμ σε μέτρια προς σιγανή φωτιά ώσπου να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.
  2. Τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν και τα βάζετε σε μπολ με τον κιμά, το αυγό, τη φρυγανιά, το τυρί και τον άνηθο. Ζυμώνετε το μείγμα ώσπου να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Βάζετε το μπολ για 10 λεπτά σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο. Πλάθετε τον κιμά σε μπιφτέκια.
  3. Ζεσταίνετε το Βιτάμ Culinesse σε αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι. Τηγανίζετε εκεί τα μπιφτέκια σε μέτρια φωτιά. Όταν ροδίσουν και από τις δύο πλευρές ρίχνετε το χυμό λεμονιού, σβήνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το σκεύος και αφήνετε εκεί τα μπιφτέκια για 5΄περίπου. Τα σερβίρετε μαζί με πατάτες τηγανιτές, σαλάτα ή τα βάζετε σε ψωμάκι αλειμμένο με λίγο Βιτάμ και σερβίρετε.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 191 kcal
Energy (kJ) 797 kJ
Protein (g) 19.8 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 14.2 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 10.2 g
Sugar (g) 5.6 g
Fibre (g) 4.0 g
Fat (g) 6.3 g
Saturated fat (g) 1.9 g
Unsaturated fat (g) 3.5 g
Monounsaturated fat (g) 2.0 g
Polyunsaturated fat (g) 1.5 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 96 mg
Sodium (mg) 222 mg
Salt (g) 0.55 g
Vitamin A (IU) 4308 IU
Vitamin C (mg) 6.0 mg
Calcium (mg) 72 mg
Iron (mg) 1.54 mg
Potassium (mg) 511 mg
TOP