piantikampoutakiaxilopites

Πικάντικα μπουτάκια με χυλοπίτες

Πικάντικα μπουτάκια με χυλοπίτες

  • Μερίδες 5
  • Χρόνος μαγειρέματος 60 λεπτά

Συστατικά

  • 182 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 8 μπούτια κοτόπουλου
  • 500 γραμμάρια ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
  • 0,12 λίτρο κόκκινο κρασί ξηρό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κιλό χυλοπίτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ζωμός κοτόπουλου Knorr
  • 1/2 ξυλάκι κανέλας
  • 3 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 αποξηραμένο φύλλο δάφνης
  • 200 γραμμάρια τριμμένο τυρί γραβιέρα Νάξου
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε το μισό Βιτάμ και το λιώνουμε σε δυνατή θερμοκρασία.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μέσα τα μπουτάκια. Τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο καθώς και τα μπαχαρικά, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα έως ότου μαλακώσουν.
  3. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τον ζωμό Knorr μαζί με τις ντομάτες και τον πελτέ, και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει ο κύβος. Αφήνουμε 20-30 λεπτά έως ότου μαγειρευτούν τα μπουτάκια.
  4. Παράλληλα, βράζουμε τις χυλοπίτες και σουρώνουμε. Λιώνουμε το υπόλοιπο Βιτάμ, ρίχνουμε τις χυλοπίτες και ανακατεύουμε.
  5. Σερβίρουμε τα μπουτάκια μαζί με τις χυλοπίτες και προσθέτουμε από πάνω την τριμμένη γραβιέρα.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 834 kcal
Energy (kJ) 3491 kJ
Protein (g) 58.9 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 7.8 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 6.1 g
Sugar (g) 3.7 g
Fibre (g) 1.7 g
Fat (g) 60.0 g
Saturated fat (g) 21.2 g
Unsaturated fat (g) 33.3 g
Monounsaturated fat (g) 23.1 g
Polyunsaturated fat (g) 10.2 g
Trans fat (g) 0.2 g
Cholesterol (mg) 314 mg
Sodium (mg) 543 mg
Salt (g) 1.36 g
Vitamin A (IU) 1446 IU
Vitamin C (mg) 15.0 mg
Calcium (mg) 335 mg
Iron (mg) 2.79 mg
Potassium (mg) 925 mg
TOP