kotopoulokrasato

Κοτόπουλο κρασάτο

Κοτόπουλο κρασάτο

  • Μερίδες 4
  • Χρόνος μαγειρέματος 70 λεπτά

Συστατικά

  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αποξηραμένο φύλλο δάφνης
  • 1 μικρό ποτήρι κονιάκ
  • 1½ κιλό περίπου ολόκληρο κοτόπουλο
  • 1 μικρό ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 250 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβα
  • 200 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 κιλό κρεμμύδια κοκκάρια
  • 1 Pummaro ψιλοκομμένες ντομάτες σε κονσέρβα
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Χώρισε το κοτόπουλο σε μερίδες που θα αλευρώσεις και θα ροδίσεις με Bιτάμ Culinesse στην κατσαρόλα.
  2. Mετά περίχυσε το κοτόπουλο με το κονιάκ, άναψε ένα σπίρτο και πλησίασε το στο κονιάκ (με προσοχή): το κοτόπουλο θα γίνει «φλαμπέ»!
  3. Σόταρε τα κρεμμυδάκια με Βιτάμ Culinesse και πρόσθεσέ τα στο κοτόπουλο μαζί με το κρασί, τα μανιτάρια, το σκόρδο, τη δάφνη, το Pummaro, αλάτι, πιπέρι και το ανάλογο νερό.
  4. Σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε το κρασάτο κοτόπουλο να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου μία ώρα. Σερβίρεται ζεστο.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 796 kcal
Energy (kJ) 3329 kJ
Protein (g) 50.8 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 17.9 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 14.3 g
Sugar (g) 8.6 g
Fibre (g) 3.6 g
Fat (g) 42.8 g
Saturated fat (g) 12.2 g
Unsaturated fat (g) 26.8 g
Monounsaturated fat (g) 17.5 g
Polyunsaturated fat (g) 9.3 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 235 mg
Sodium (mg) 380 mg
Salt (g) 0.95 g
Vitamin A (IU) 2430 IU
Vitamin C (mg) 25.7 mg
Calcium (mg) 90 mg
Iron (mg) 5.44 mg
Potassium (mg) 1126 mg
TOP