omeletapsiti

Ομελέτα ψητή

Ομελέτα ψητή

  • Μερίδες 6
  • Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά

Συστατικά

  • 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 3 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
  • 1 κουταλάκι αποξηραμένος βασιλικός
  • 1 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 10 αυγά
  • 3 κουταλιές γάλα εβαπορέ
  • 4 κουταλιές τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Κόβετε τις τομάτες σε φέτες, αφαιρείτε τους σπόρους και τις στραγγίζετε λίγο.
  2. Αλείφετε με 2 κουταλιές Βιτάμ Culinesse ένα ταψί περίπου 22 εκ. και στρώνετε τον πάτο του με τις τομάτες. Τις πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, πιπέρι, το βασιλικό, τη ρίγανη, τη ζάχαρη και 1 κουταλιά Βιτάμ Culinesse και ψήνετε τις τομάτες μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους, στους 200 °C για 10’ περίπου.
  3. τυπάτε τα αυγά με το γάλα, την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και τα ρίχνετε πάνω στις τομάτες.
  4. Ψήνετε την ομελέτα για 25’ περίπου. 5’ πριν τη βγάλετε από το φούρνο τη βάζετε κάτω από ζεστό γκριλ να "γκρατιναριστεί" στην επιφάνεια.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 186 kcal
Energy (kJ) 776 kJ
Protein (g) 14.7 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 6.9 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 5.8 g
Sugar (g) 4.5 g
Fibre (g) 1.1 g
Fat (g) 10.9 g
Saturated fat (g) 4.0 g
Unsaturated fat (g) 6.0 g
Monounsaturated fat (g) 4.0 g
Polyunsaturated fat (g) 2.0 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 365 mg
Sodium (mg) 226 mg
Salt (g) 0.57 g
Vitamin A (IU) 1209 IU
Vitamin C (mg) 10.4 mg
Calcium (mg) 127 mg
Iron (mg) 2.21 mg
Potassium (mg) 346 mg
TOP