fritatafreskalaxanika

Φριτάτα με φρέσκα λαχανικά

Φριτάτα με φρέσκα λαχανικά

  • Μερίδες 6
  • Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά

Συστατικά

  • 120 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 6 αυγά
  • 100 γραμμάρια καλαμπόκι βραστό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 10 φέτες γαλοπούλα (καπνιστή ή βραστή) ψιλοκομμένες
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 50 γραμμάρια αρακάς
  • 1/2 ματσάκι φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 50 γραμμάρια τριμμένο τυρί κεφαλογραβιέρα
  • 50 γραμμάρια γάλα ή κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κουταλιά της σούπας φρέσκος βασιλικός
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Λιώνουμε το Βιτάμ σε χαμηλή θερμοκρασία και το ρίχνουμε σε ένα ρηχό ταψί.
  2. Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες όπως ένα «σπιρτόξυλο». Ρίχνουμε τις πιπεριές, τη γαλοπούλα, το κρεμμύδι, το καρότο, τον αρακά, το καλαμπόκι και τον μαϊντανό στο ταψί, καλύπτοντας όλη την επιφάνειά του.
  3. Στη συνέχεια, χτυπάμε τα αβγά μαζί με τον βασιλικό, το αλατοπίπερο, το τριμμένο τυρί και το γάλα, έως ότου γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  4. Περιχύνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 15 λεπτά.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 154 kcal
Energy (kJ) 644 kJ
Protein (g) 10.8 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 8.1 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 6.3 g
Sugar (g) 3.3 g
Fibre (g) 1.8 g
Fat (g) 8.8 g
Saturated fat (g) 3.8 g
Unsaturated fat (g) 4.3 g
Monounsaturated fat (g) 3.0 g
Polyunsaturated fat (g) 1.3 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 225 mg
Sodium (mg) 174 mg
Salt (g) 0.44 g
Vitamin A (IU) 2846 IU
Vitamin C (mg) 40.2 mg
Calcium (mg) 119 mg
Iron (mg) 1.60 mg
Potassium (mg) 271 mg
TOP