omeletexoriatiki

Ομελέτα χωριάτικη

Ομελέτα χωριάτικη

  • Μερίδες 2

Συστατικά

  • 4 αυγά
  • 1 κουταλιά αλεύρι για όλες τις χρήσεις διαλυμένη σε 1/2 ποτήρι γάλα
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένος φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός
  • 2 κουταλιές τριμμένο τυρί παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα
  • 1/2 ποτήρι τυρί φέτα τριμμένο
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 6 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
  • 1 μέτρια πατάτα κομμένη σε κύβους
  • 1/2 ποτήρι Pummaro ψιλοκομμένες ντομάτες σε κονσέρβα
  • 1 κύβος μυρωδικών Knorr σκόρδο

Οδηγίες

  1. Σοτάρουμε σε αντικολλητικό σκεύος την πατάτα με 2 κουταλιές Βιτάμ Culinesse.
  2. Μόλις σοταριστεί ελαφρά, ρίχνουμε στο ίδιο σκεύος το Pummaro, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το πιπέρι, και τα αφήνουμε να μαραθούν σε χαμηλή θερμοκρασία, ενώ ετοιμάζουμε τα αυγά.
  3. Χτυπάμε τα αυγά ελαφρώς και προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού.
  4. Στο αντικολλητικό σκεύος προσθέτουμε το υπόλοιπο Βιτάμ Culinesse και τον κύβo μυρωδικών, ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί ο κύβoς.
  5. Προσθέτουμε στο σκεύος το μείγμα των αυγών και τη φέτα, και σκεπάζουμε το σκεύος.
  6. Ψήνουμε τη χωριάτικη ομελέτα σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα από τη μία πλευρά, τη γυρίζουμε με τη βοήθεια ενός πιάτου, την πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και την αφήνουμε να σιγοψηθεί κι απ’ αυτή την πλευρά, μέχρι να κάνει κρούστα.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 264 kcal
Energy (kJ) 1104 kJ
Protein (g) 18.6 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 18.2 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 16.2 g
Sugar (g) 1.1 g
Fibre (g) 1.9 g
Fat (g) 12.6 g
Saturated fat (g) 4.5 g
Unsaturated fat (g) 7.0 g
Monounsaturated fat (g) 4.7 g
Polyunsaturated fat (g) 2.3 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 436 mg
Sodium (mg) 247 mg
Salt (g) 0.61 g
Vitamin A (IU) 744 IU
Vitamin C (mg) 16.9 mg
Calcium (mg) 133 mg
Iron (mg) 2.82 mg
Potassium (mg) 514 mg
TOP