omeletaglukia

Γλυκιά ομελέτα σουφλέ

Γλυκιά ομελέτα σουφλέ

  • Μερίδες 2

Συστατικά

  • 3 κρόκοι αυγών
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
  • 2 στραγγισμένες και κομμένες ροδέλες κομπόστα ανανά
  • 1 κουταλιά λικέρ πορτοκαλιού
  • 2 μπανάνες κομμένες σε φέτες
  • φρέσκο ξύσμα πορτοκαλιού από 1/2 πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά χυμός πορτοκαλιού
  • 2 κουταλιές Βιτάμ Culinesse

Οδηγίες

  1. Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και το λικέρ. Επίσης, σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια, ώσπου να πήξουν ελαφρώς.
  2. Ενώνουμε το περιεχόμενο των δύο μπολ, ζεσταίνουμε το Βιτάμ Culinesse σε τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα των αυγών.
  3. Όταν η ομελέτα κάνει κρούστα από κάτω, σκορπίζουμε πάνω της τα φρούτα.
  4. Βάζουμε για μερικά δευτερόλεπτα την ομελέτα στο ζεστό γκριλ του φούρνου, ώστε να πάρει χρώμα από πάνω και να φουσκώσει, πασπαλίζουμε τη γλυκιά ομελέτα σουφλέ με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε αμέσως.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 171 kcal
Energy (kJ) 714 kJ
Protein (g) 7.8 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 23.1 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 21.1 g
Sugar (g) 14.1 g
Fibre (g) 2.0 g
Fat (g) 5.9 g
Saturated fat (g) 2.1 g
Unsaturated fat (g) 3.4 g
Monounsaturated fat (g) 2.5 g
Polyunsaturated fat (g) 0.9 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 228 mg
Sodium (mg) 66 mg
Salt (g) 0.16 g
Vitamin A (IU) 354 IU
Vitamin C (mg) 9.1 mg
Calcium (mg) 34 mg
Iron (mg) 0.81 mg
Potassium (mg) 360 mg
TOP