omeletaloukaniko

Ομελέτα με λουκάνικα

Ομελέτα με λουκάνικα

  • Μερίδες 2

Συστατικά

  • 6 αυγά
  • 2 κουταλιές φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 100 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε φέτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Βάζουμε στο τηγάνι μια κουταλιά Βιτάμ Culinrsse και ζεσταίνουμε καλά. Στη συνέχεια σοτάρουμε τα λουκάνικα.
  2. Βγάζουμε τα λουκάνικα από το τηγάνι και στη θέση τους βάζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, να σοταριστεί μέχρι να ξανθύνει.
  3. Χτυπάμε τα αυγά με το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, και τα ρίχουμε σε ένα τηγάνι όπου πρώτα έχουμε ζεστάνει το υπόλοιπο Bιτάμ Culinrsse.
  4. Όταν η ομελέτα ψηθεί, τοποθετούμε τα λουκάνικα στη σειρά στη μισή επιφάνειά της, τη διπλώνουμε στα δύο και τη σερβίρουμε σε ζεστή πιατέλα.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 695 kcal
Energy (kJ) 2910 kJ
Protein (g) 38.9 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 7.4 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 6.5 g
Sugar (g) 4.1 g
Fibre (g) 0.9 g
Fat (g) 55.4 g
Saturated fat (g) 18.3 g
Unsaturated fat (g) 30.1 g
Monounsaturated fat (g) 21.8 g
Polyunsaturated fat (g) 8.3 g
Trans fat (g) 0.4 g
Cholesterol (mg) 731 mg
Sodium (mg) 1465 mg
Salt (g) 3.66 g
Vitamin A (IU) 1085 IU
Vitamin C (mg) 5.9 mg
Calcium (mg) 127 mg
Iron (mg) 4.09 mg
Potassium (mg) 989 mg
TOP