basikisuntagiomeleta

Βασική συνταγή ομελέτας

Βασική συνταγή ομελέτας

  • Μερίδες 1

Συστατικά

  • 4 αυγά
  • 2 κουταλιές γάλα
  • 50 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Χτυπάμε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών χωριστά, μετά τα ενώνουμε και προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι λίγο Βιτάμ Culinesse και, όταν ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε μέσα τα χτυπημένα αυγά και ψήνουμε την ομελέτα , ξεκολλώντας τη με μια σπάτουλα, αν κάπου πιάσει, και περιστρέφοντας λίγο το τηγάνι, για να πάει προς τις άκρες το υγρό αυγό.
  3. Όταν η ομελέτα ψηθεί από την κάτω μεριά, τη διπλώνουμε στα δύο και, γέρνοντας το τηγάνι, την αφήνουμε να γλιστρήσει στην πιατέλα του σερβιρίσματος.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 351 kcal
Energy (kJ) 1470 kJ
Protein (g) 30.1 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 3.4 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 3.3 g
Sugar (g) 2.4 g
Fibre (g) 0.1 g
Fat (g) 23.1 g
Saturated fat (g) 7.8 g
Unsaturated fat (g) 13.2 g
Monounsaturated fat (g) 8.7 g
Polyunsaturated fat (g) 4.5 g
Trans fat (g) 0.1 g
Cholesterol (mg) 866 mg
Sodium (mg) 497 mg
Salt (g) 1.24 g
Vitamin A (IU) 1304 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 166 mg
Iron (mg) 4.11 mg
Potassium (mg) 365 mg
TOP