gemistamanitariafournou

Γεμιστά μανιτάρια φούρνου

Γεμιστά μανιτάρια φούρνου

  • Μερίδες 6
  • Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά

Συστατικά

  • 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 14 μέτρια φρέσκα μανιτάρια
  • 150 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
  • 80 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
  • 2 αυγά
  • 120 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμμάρια τυρί γκούντα τριμμένο
  • 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί έμενταλ
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Κόβουμε τους μίσχους από τα μανιτάρια (κοτσάνια) και τους ρίχνουμε στο μίξερ μαζί με το μπέικον για να λιώσουν.
  2. Ρίχνουμε το μείγμα των μανιταριών σε μια λεκάνη μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και το 1/3 της κρέμας γάλακτος. Ζυμώνουμε τη γέμιση έως ότου ομογενοποιηθεί και σφίξει. Εάν είναι μαλακή, τη δένουμε με λίγη φρυγανιά ακόμα και κάνουμε μικρές μπαλίτσες.
  3. Βάζουμε τα μανιτάρια σε βραστό νερό για 5 λεπτά έως ότου μαλακώσουν ελαφρά.
  4. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε ταψί και προσθέτουμε από πάνω τις μπάλες που κάναμε με τη γέμιση.
  5. Περιχύνουμε με λίγη κρέμα γάλακτος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10-15 λεπτά.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 392 kcal
Energy (kJ) 1639 kJ
Protein (g) 17.7 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 12.9 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 11.8 g
Sugar (g) 2.4 g
Fibre (g) 1.1 g
Fat (g) 30.1 g
Saturated fat (g) 15.2 g
Unsaturated fat (g) 13.1 g
Monounsaturated fat (g) 10.2 g
Polyunsaturated fat (g) 2.9 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 152 mg
Sodium (mg) 567 mg
Salt (g) 1.41 g
Vitamin A (IU) 669 IU
Vitamin C (mg) 1.2 mg
Calcium (mg) 288 mg
Iron (mg) 1.51 mg
Potassium (mg) 320 mg
TOP