prasoogkraten

Πράσο ωγκρατέν

Πράσο ωγκρατέν

  • Μερίδες 6
  • Χρόνος προετοιμασίας 45 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 25 λεπτά

Συστατικά

  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 κιλό πράσο
  • 1 κουταλιά φρέσκος άνηθος
  • 1/2 ποτήρι κεφαλοτύριί
  • 3/4 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 κουταλιές της σούπας Βιτάμ soft
  • 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κρόκος αυγού
  • 3 ποτήρια ζεστό γάλα
  • 2 ποτήρια τριμμένο τυρί κεφαλοτύρι

Οδηγίες

  1. Ζεσταίνετε σε τηγάνι το Βιτάμ σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το πράσο και το σοτάρετε 10 λεπτά περίπου.
  2. Βάζετε τα πράσα σε πυράντοχο σκεύος, προσθέτετε τα αυγά, τον άνηθο, το τυρί, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε καλά το μείγμα και το στρώνετε ομοιόμορφα στο σκεύος.
  3. Καλύπτετε με την μπεσαμέλ, πασπαλίζετε με τυρί τριμμένο και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 25’ περίπου.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 377 kcal
Energy (kJ) 1575 kJ
Protein (g) 20.4 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 24.5 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 22.9 g
Sugar (g) 10.8 g
Fibre (g) 1.6 g
Fat (g) 22.1 g
Saturated fat (g) 12.9 g
Unsaturated fat (g) 7.6 g
Monounsaturated fat (g) 6.3 g
Polyunsaturated fat (g) 1.3 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 159 mg
Sodium (mg) 405 mg
Salt (g) 1.01 g
Vitamin A (IU) 2062 IU
Vitamin C (mg) 9.4 mg
Calcium (mg) 548 mg
Iron (mg) 2.42 mg
Potassium (mg) 426 mg
TOP