springrolls

Σπρινγκ Ρολλς

Σπρινγκ Ρολλς

  • Μερίδες 15
  • Χρόνος προετοιμασίας 35 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 10 λεπτά

Συστατικά

  • 2 κουταλιές Βιτάμ soft
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 200 γραμμάρια κόκκινο λάχανο τριμμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 50 γραμμάρια κολίανδρος (προαιρετικά)
  • 200 γραμμάρια τριμμένο τυρί έμμενταλ
  • 2 κουταλιές μηλόξυδο
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • ζάχαρη
  • 15 λωρίδες φύλλο κρούστας με διάμετρο 12-13 εκ.
  • 2 κουταλιές της σούπας Βιτάμ soft για το άλειμμα τψν φύλλων

Οδηγίες

  1. Μαραίνετε το κρεμμύδι με λίγο νερό, προσθέτετε το λάχανο και το Βιτάμ και τα σωτάρετε ελαφρά ώσπου να γίνουν διάφανα.
  2. Προσθέτετε βασιλικό, κολίανδρο, μηλόξυδο, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη κατά βούληση. Ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Προσθέτετε το τυρί και ανακατεύετε.
  3. Απλώνετε ένα φύλλο κρούστας και το αλείφετε με Βιτάμ. Βάζετε στη μία άκρη του φύλλου μια κουταλιά γέμιση και τυλίγετε το φύλλο σε ρολό, φέρνοντας προς τα μέσα τις δύο άκρες του φύλλου, καθώς τυλίγετε, για να περικλείσουμε τη γέμιση. Αλείφετε τα ρολά με λίγο Βιτάμ και τα ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 220°C για 10'. Τα σερβίρετε με κέτσαπ ή άλλη σάλτσα της επιλογής σας, όπως γλυκόξινη σάλτσα ή καπνιστό τσάτνυ.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 60 kcal
Energy (kJ) 252 kJ
Protein (g) 3.6 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 1.6 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 1.3 g
Sugar (g) 0.8 g
Fibre (g) 0.4 g
Fat (g) 4.4 g
Saturated fat (g) 2.8 g
Unsaturated fat (g) 1.4 g
Monounsaturated fat (g) 1.3 g
Polyunsaturated fat (g) 0.1 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 14 mg
Sodium (mg) 96 mg
Salt (g) 0.24 g
Vitamin A (IU) 300 IU
Vitamin C (mg) 6.7 mg
Calcium (mg) 104 mg
Iron (mg) 0.22 mg
Potassium (mg) 53 mg
TOP