peperonata

Peperonata

Peperonata

  • Μερίδες 6
  • Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 40 λεπτά

Συστατικά

  • 150 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 κίτρινες πιπεριές
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 0.08 λίτρο μηλόξυδο ή άλλο
  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 1 κουταλιά της σούπας πέστο βασιλικού
  • 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε τις πιπεριές και κόβουμε τις 4 πλευρές τους σε μικρά μπαστουνάκια.
  2. Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
  3. Σε ένα πλατύ αλλά βαθύ σκεύος ρίχνουμε το Βιτάμ, τις πιπεριές, την ντομάτα και το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το ξύδι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 35 με 40 λεπτά.
  4. Όταν είναι σχεδόν έτοιμες οι πιπεριές, ρίχνουμε το pesto βασιλικού, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί για άλλα 5 λεπτά.
  5. Τέλος, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 139 kcal
Energy (kJ) 580 kJ
Protein (g) 8.7 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 13.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 9.9 g
Sugar (g) 5.8 g
Fibre (g) 3.1 g
Fat (g) 6.2 g
Saturated fat (g) 3.1 g
Unsaturated fat (g) 2.5 g
Monounsaturated fat (g) 2.0 g
Polyunsaturated fat (g) 0.4 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 15 mg
Sodium (mg) 310 mg
Salt (g) 0.77 g
Vitamin A (IU) 1986 IU
Vitamin C (mg) 154.9 mg
Calcium (mg) 216 mg
Iron (mg) 0.98 mg
Potassium (mg) 474 mg
TOP