krepesxortarika

Κρέπες με χορταρικά

Κρέπες με χορταρικά

  • Μερίδες 12
  • Χρόνος προετοιμασίας 45 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά

Συστατικά

  • αλάτι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1½ ποτήρι Βιτάμ Culinesse
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κιλό άσπρο λάχανο
  • 1 κουταλιά πάπρικα
  • 12 φέτες τυρί γκούντα
  • 1/2 ποτήρι φρέσκος άνηθος και δυόσμος
  • 2 κολοκυθάκια
  • 3 καρότα
  • 12 κρέπες
  • 1 ποτήρι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κουταλάκι μείγμα μυρωδικών aromat

Οδηγίες

  1. Ζεσταίνετε σε τηγάνι το Βιτάμ και σωτάρετε το κρεμμύδι.
  2. Προσθέτετε τα κολοκυθάκια, τα καρότα, το λάχανο, τον άνηθο, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.
  3. Προσθέτετε δύο φλυτζάνια νερό, και αφήνετε να βράσουν μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
  4. Προσθέτετε την παρμεζάνα και με το μείγμα γεμίζετε τις κρέπες, βάζοντας από δύο κουταλιές γέμιση στην κάθε κρέπα.
  5. Τυλίγετε τις κρέπες σαν φλογέρες, και τις βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος. Σκεπάζετε τις κρέπες με το τυρί γκούντα και τις πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα.
  6. Ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά της ώρας και σερβίρετε τις κρέπες ζεστές.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 121 kcal
Energy (kJ) 508 kJ
Protein (g) 8.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 5.2 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 3.5 g
Sugar (g) 2.2 g
Fibre (g) 1.7 g
Fat (g) 8.0 g
Saturated fat (g) 5.0 g
Unsaturated fat (g) 2.5 g
Monounsaturated fat (g) 2.2 g
Polyunsaturated fat (g) 0.3 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 32 mg
Sodium (mg) 262 mg
Salt (g) 0.65 g
Vitamin A (IU) 3092 IU
Vitamin C (mg) 20.5 mg
Calcium (mg) 224 mg
Iron (mg) 0.58 mg
Potassium (mg) 260 mg
TOP