kroketakiapatates

Κροκετάκια με πατάτες

Κροκετάκια με πατάτες

  • Μερίδες 15
  • Χρόνος προετοιμασίας 25 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά

Συστατικά

  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1 ασπράδι αυγού
  • Γαλέτα
  • αρκετό Βιτάμ Culinesse για το τηγάνισμα
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 μείγμα μυρωδικών aromat
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε τέταρτα. Τις βράζουμε με λίγο αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν, και τις στραγγίζουμε.
  2. Ξαναβάζουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά για να στεγνώσουν, και, πριν κρυώσουν, τις περνάμε από τη μηχανή του πουρέ.
  3. Χτυπάμε ελαφρώς τους 2 κρόκους αυγών με λίγο πιπέρι και μείγμα μυρωδικών ή μπαχαρικών, τους προσθέτουμε στον πουρέ, χτυπάμε καλά το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο.
  4. Όταν το μείγμα για τα κροκετάκια με πατάτες παγώσει και σφίξει, φτιάχνουμε με αυτό μπαλάκια, τα αλευρώνουμε και τα βουτάμε πρώτα στο ασπράδι αυγού χτυπημένο με 2 κουταλιές νερό και ύστερα σε γαλέτα.
  5. Βάζουμε πάλι τα κροκετάκια με πατάτες στο ψυγείο και τα αφήνουμε για μισή ώρα, πριν τα τηγανίσουμε σε μπόλικο καυτό Βιτάμ Culinesse και τα σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 46 kcal
Energy (kJ) 191 kJ
Protein (g) 1.5 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 8.8 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 7.7 g
Sugar (g) 0.4 g
Fibre (g) 1.1 g
Fat (g) 0.5 g
Saturated fat (g) 0.2 g
Unsaturated fat (g) 0.3 g
Monounsaturated fat (g) 0.2 g
Polyunsaturated fat (g) 0.1 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 20 mg
Sodium (mg) 18 mg
Salt (g) 0.04 g
Vitamin A (IU) 28 IU
Vitamin C (mg) 9.8 mg
Calcium (mg) 9 mg
Iron (mg) 0.45 mg
Potassium (mg) 216 mg
TOP